Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 113)

 • Bibliotheek Putten nu 7 dagen per week open Bekijk details

  27 juli 2021

  Met de nieuwe Open+ technologie had de Bibliotheek Putten vorig jaar al een grote primeur te pakken. Als eerste bieb in Nederland werd hier het Open+ abonnement geïntroduceerd, waarmee klanten ook buiten openingstijden de bieb kunnen bezoeken. Vanwege de positieve reacties uit de buurt en met het oog op de coronamaatregelen, hebben we in samenspraak met de gemeente besloten Open+ te verruimen naar 7 dagen in de week.

 • Taalcafe Harderwijk weer open! Bekijk details

  15 juni 2021

  Taalcafé Harderwijk opent na een lange tijd eindelijk weer zijn deuren. Iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal kan weer een kop koffie of thee komen drinken in de Kiekmure op woensdagochtend van 9.30 – 11.30 uur en donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

 • Landelijke BoekStartdag Bekijk details

  15 juni 2021

  Op zaterdag 19 juni vindt de eerste landelijke BoekStartdag plaats. Tijdens BoekStartdag besteden we extra aandacht aan lezen met hele jonge kinderen en willen we ouders met jonge kinderen het plezier van voorlezen meegeven.

 • Spacebuzz Bekijk details

  2 juni 2021

  Honderdvijftig basisschoolleerlingen van vijf Puttense scholen maken op vrijdag 11 juni een ruimtereis. In een nagebouwde raket, de SpaceBuzz, ervaren ze dankzij de nieuwste Virtual Reality (VR) technologieën hoe de aardbol er van een afstand uitziet.

 • Telefonisch OV-spreekuur Bekijk details

  1 juni 2021

  ​Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

 • Digitale ondersteuning in de bibliotheek gaat weer van start Bekijk details

  19 mei 2021

  Nu de coronamaatregelen versoepelen is er weer ruimte om mensen te helpen die graag een wat extra hulp krijgen bij het omgaan met de computer. Of het nu gaat over veilig internetbankieren, de belastingaangifte of gewoon een leuke mail met foto versturen, onze vrijwillige digicoaches helpen je graag verder op weg.

 • Winnaar Minecraft challenge #11 Bouw een raket! Bekijk details

  4 mei 2021

  De prijswinnaar van Minecraft Challenge #11 - Bouw een Raket! is de dolgelukkige en trotse Floor (10) uit Nunspeet. Floor heeft haar prijs inmiddels op kunnen halen in de bibliotheek van Nunspeet. Er hebben zich 11 deelnemers opgegeven om mee te doen.

 • Lezing door taalmeester Wim Daniëls in Veluvine Bekijk details

  16 april 2021

  Wim Daniëls, bekend van zijn boeken en optredens op radio en tv, komt donderdag 18 november naar Veluvine in Nunspeet. Taalmeester Daniëls vertelt over onze taal, zijn schrijverschap en boeken. Op luchtige wijze, vol humor en ook nog eens heel leerzaam. Dat wordt genieten in Veluvine!

 • Online programma voor jonge makers Bekijk details

  14 april 2021

  Tijdens de meivakantie organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe elke dag een online workshop voor kinderen. Er zijn maak-, bouw- en ontwerpworkshops die allemaal vanuit huis kunnen worden gevolgd. Ze worden gegeven door labcoaches.

 • BoekStart voor jou! - Nummer 29 staat online Bekijk details

  13 april 2021

  Lees nu het digitale magazine 'BoekStart voor jou! - nummer 29: een brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. In dit magazine staan ook links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

Paginanavigatie