taalhuis

Beter leren praten, lezen en schrijven in het Nederlands.


Je bent welkom bij het Taalhuis Noordwest Veluwe!

Het Taalhuis kun je vinden in de Bibliotheek.

In de Bibliotheken Harderwijk, Nunspeet, Putten en Ermelo zijn boeken aanwezig om beter te lezen, schrijven en spreken.

  1. Hulp nodig met lezen en schrijven?

  2. Wij kunnen je helpen!

  3. Neem contact op met het Taalhuis per mail of telefoon

Contact

Het Taalhuis is per e-mail en telefoon bereikbaar. Vraag om taaladvies als je uit een ander land komt en de Nederlandse taal wilt oefenen. We verwijzen je door of brengen je in contact met een taalvrijwilliger om mee te oefenen in de Bibliotheek of digitaal.

Ken je iemand met als moedertaal Nederlands die moeite heeft met Nederlands lezen of schrijven? Of heb je zelf moeite met formulieren of bijsluiters of brieven van de overheid, dan kan je ook hulp krijgen in het Taalhuis.

Stuur een e-mail naar taalhuis@bnwv.nl of bel naar:

  • Locatie Harderwijk – Marthe Heijerman - 06 20922255
  • Locatie Nunspeet & Elspeet – Hester Slegtenhorst - 06 57512983                
  • Locatie Ermelo & Putten – Karlijn Pippel - 06 82055843

 (Bereikbaar tijdens kantooruren)

  • Inloopspreekuur in Bibliotheek Nunspeet: wekelijks op dinsdag van 13.00-15.00 uur
  • Inloopspreekuur in Bibliotheek Elspeet: wekelijks op woensdag van 14.00-16.00 uur 

Gratis cursus: Hulp bij solliciteren

Wil je graag leren hoe je een baan zoekt die bij je past, hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft of hoe je jezelf voorbereidt op een sollicitatiegesprek? Meld je dan aan voor de gratis cursus Hulp bij solliciteren. Bij voldoende aanmeldingen zullen we de cursus weer starten op een datum en dag die voor alle cursisten past. Meer informatie over aanmelden, lees je in de flyer. De genoemde locaties en data in de flyer gelden niet meer.

Bekijk de flyer

Cursisten

Wil je oefenen met het spreken, schrijven en lezen van het Nederlands? We helpen je daar graag bij! Wil je ook advies omdat je geen Nederlands spreekt maar wel in Nederland woont en werkt? Meld je dan aan bij het Taalhuis.

Meer informatie

Taalvrijwilligers

Als taalvrijwilliger ben je écht van betekenis! Niet alleen lever je een bijdrage aan een betere taalvaardigheid van volwassenen, je zorgt er daardoor ook voor dat ze verder komen in hun leven. De taalvrijwilliger helpt mensen één-op- één of in een klein groepje.

Meer informatie

Doorverwijzers

Laaggeletterden kunnen in het Taalhuis informatie en advies krijgen over cursussen basisvaardigheden. Na een intake worden zij doorverwezen naar een passend aanbod. Ken jij mensen die beter willen lezen, schrijven en spreken? Wij kunnen hen verder helpen!

Meer informatie

Word taalvrijwilliger!

De taalvrijwilliger helpt mensen één-op- één of in een klein groepje om beter te leren lezen, schrijven, spreken en soms ook met rekenen.

Aanmelden