nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 80)

 • Oproep: wij zoeken Levende Boeken! Bekijk details

  19 januari 2023

  Heb jij ook te maken met vooroordelen over jou? Over hoe je eruit ziet of wie je bent? Vertel je eigen verhaal tijdens de Living Library en help zo mee om vooroordelen te verminderen. Op 11 maart 2023 vindt er in Nunspeet voor het eerst bij Bibliotheek Noordwest Veluwe een Living Library plaats. En we zoeken hiervoor Levende Boeken!

 • Vanaf 1 november: Taalcafé in Nunspeet Bekijk details

  19 oktober 2022

  In Nunspeet is het zo ver! Naast de taalcafés in Harderwijk, Ermelo en Putten starten we nu vanaf dinsdag 1 november ook een Taalcafé in Nunspeet.

 • De VoorleesExpress is (weer) van start gegaan! Bekijk details

  30 augustus 2022

  De VoorleesExpress (www.voorleesexpress.nl) is sinds deze zomervakantie ook van start gegaan in Ermelo en Nunspeet. In Harderwijk hebben we al veel gezinnen kunnen ondersteunen en daar gaan we natuurlijk ook mee door.

 • Veilig leren internetten? Zelf e-mailen? Zelf Inloggen met DigiD? Bekijk details

  24 augustus 2022

  Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom biedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe verschillende gratis cursussen aan over de computer, internet en allerlei daarmee samenhangende zaken.

 • Word jij de nieuwe dorpsdichter van Ermelo? Bekijk details

  30 mei 2022

  Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar de opvolger voor de huidige dorpsdichter in de gemeente Ermelo. Woon je in Ermelo, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 15 juli.

 • Verbouwing bibliotheek Ermelo Bekijk details

  25 mei 2022

  Er wordt flink verbouwd bij bibliotheek Ermelo! Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de verbouwing. We hopen de bieb na de zomer officieel te openen!

 • Hoe vind ik een passende baan? Bekijk details

  1 april 2022

  Zoek jij een (betere) baan? Dan is deze cursus misschien wel wat voor jou! De eerste les is donderdag 12 mei 2022 van 09.00 tot 11.30 uur. Daarna is de cursus elke donderdag tot de zomervakantie!

 • Seniorencolleges Sociale Psychologie Bekijk details

  16 maart 2022

  Hoe gedragen we ons in groepen? Hoe sociaal zijn wij mensen eigenlijk? En waarom hebben we soms vooroordelen? Ontdek het tijdens deze colleges!

 • Winnaars van de Leesbaarheidsverkiezingen 2022 Bekijk details

  5 maart 2022

  In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart zijn de politieke partijen in onze vier gemeentes beoordeeld op de leesbaarheid van hun verkiezingsprogramma.

 • Seniorencolleges Bekijk details

  28 februari 2022

  Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan verzorgt interactieve live colleges voor senioren, gegeven door studenten. Van wereldgeschiedenis tot politiek, elke keer wordt er een ander thema behandeld door een nieuwe student. Want samen met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan streeft de Bibliotheek naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is.

Paginanavigatie