VoorleesExpress

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen.
De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

De VoorleesExpress: geen kind zonder voorlezen!

De VoorleesExpress - in het kort

Voorlezers gezocht voor de VoorleesExpress Harderwijk

Voorlezen is een belangrijk onderdeel in de taalontwikkeling van kinderen. En kinderen vinden het heerlijk: lekker wegdromen in de wereld van het boek!Maar in gezinnen met een taalachterstand is voorlezen soms een probleem. En daarbij wil de VoorleesExpress een steuntje in de rug geven.

Een vrijwillige voorlezer komt 20 weken lang elke week op een vaste middag of avond een uurtje voorlezen. Als voorlezer laat je de kinderen én de ouders kennismaken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Samen met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator.

VoorleesExpress Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar voorlezers in Harderwijk, want er staan veel enthousiaste gezinnen te trappelen! Lijkt het je leuk om als voorlezer aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op via voorleesexpress@bnwv.nl

Wat doet Bibliotheek Noordwest Veluwe

Bibliotheken vormen de verbinding tussen onderwijs, welzijn en thuis.
De VoorleesExpress sluit aan op andere landelijke leesbevorderingsprogramma's als Boekstart en Bibliotheek op School.
Het project helpt de Bibliotheek om haar maatschappelijke positie vorm te geven, meer met vrijwilligers te werken en laag taalvaardige gezinnen met jonge kinderen te bereiken.

Meer weten over de VoorleesExpress?

Wil je meer weten? Kijk dan op www.voorleesexpress.nl.
Je kunt ook contact opnemen met de projectleider VoorleesExpress Harderwijk: voorleesexpress@bnwv.nl