Resultaat 1 - 10 (van 143)

• Harderwijk start Taalcafé en is op zoek naar taalvrijwilligers

27 november 2017

Na het succes in Putten en Ermelo starten we vanaf januari ook in Harderwijk met een Taalcafé. In het Taalcafé staat het elkaar ontmoeten en oefenen met de Nederlandse taal centraal. Dit gebeurt in een ontspannen setting waarbij er ook aandacht is voor elkaar. Voor het Taalcafé Harderwijk zijn we op zoek naar taalvrijwilligers.

Bekijk details van Harderwijk start Taalcafé en is op zoek naar taalvrijwilligers

• OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

27 november 2017

Op donderdag 14 december organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Nunspeet en Moeders Informeren Moeders (MIM) een inloopochtend in de bibliotheek onder de naam OntMoet Mama. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. De toegang is gratis.

Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

• Winnaar fotowedstrijd ‘Kijk, mijn digitale wereld’ bekend

24 november 2017

In het kader van de Week van de Mediawijsheid hebben wij een fotowedstrijd georganiseerd met als onderwerp: 'Kijk, mijn digitale wereld'. De jury heeft de ingezonden foto's beoordeeld en was het unaniem eens over de winnaar. De winnende foto is gemaakt door: de heer A. van de Gronden en hij wint hiermee een workshop Natuur- en buitenfotografie door fotograaf Ernst Dirksen voor twee personen.

Bekijk details van Winnaar fotowedstrijd ‘Kijk, mijn digitale wereld’ bekend

• Literaire avond Mart Smeets over zijn nieuwste boek 'Mijn Amerika'

31 oktober 2017

De dag nadat Mart Smeets in De Wereld Draait Door (DWDD) zijn nieuwe boek 'Mijn Amerika' presenteert, komt hij naar Bibliotheek Harderwijk om hierover in gesprek te gaan met presentatie coryfee Jan Douwe Kroeske. Sport, eten, reizen, de dood van John F. Kennedy en vele andere onderwerpen zullen de revue passeren tijdens deze literaire avond op vrijdag 17 november. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bruna Harderwijk en Meerinzicht.

Bekijk details van Literaire avond Mart Smeets over zijn nieuwste boek 'Mijn Amerika'

• Schrijfster Jenna Blum presenteert boek 'De verloren familie'

30 oktober 2017

Amerikaans bestsellerauteur Jenna Blum (Het Familieportret) komt 13 november speciaal naar Harderwijk om haar nieuwste boek 'De verloren familie' te presenteren. Wat bewoog Jenna tot het schrijven van dit veelbelovend boek? Waar haalde zij haar informatie en inspiratie vandaan? Hierover zal zij in gesprek gaan met niemand minder dan Jan Douwe Kroeske. Deze avond wordt georganiseerd door Bruna Harderwijk in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Bekijk details van Schrijfster Jenna Blum presenteert boek 'De verloren familie'

• Studiekring 50+ start nu in ook Putten en Ermelo

30 oktober 2017

In navolging van de succesvolle opstart in andere steden in Nederland, gaat Bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Stichting Welzijn Putten in Putten en samen met Welzijn Ermelo in Ermelo studiekringen 50+ opstarten.

Bekijk details van Studiekring 50+ start nu in ook Putten en Ermelo

• Stemperiode NS Publieksprijs 2017 gestart

26 oktober 2017

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode loopt van 25 oktober t/m 22 november 2017. Het winnende boek wordt op woensdagavond 22 november 2017 bekendgemaakt.

Bekijk details van Stemperiode NS Publieksprijs 2017 gestart

• Beleef de Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek

25 oktober 2017

Van 17 tot en met 24 november 2017 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Het thema dit jaar: Generatie Media: samen mediawijs. Tijdens deze week worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons onlinegedrag en mediawijze vaardigheden. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert in deze week diverse activiteiten die aansluiten op het thema, leuk voor jong én oud!

Bekijk details van Beleef de Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek

• Leerling Nassau-Veluwe in Jonge Jury

17 oktober 2017

Leerling Daniel van scholengemeenschap Nassau-Veluwe uit Harderwijk is uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten van het Jonge Jury boekgenootschap. Zijn docent Nederlands had hem daarvoor opgegeven. De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen.

Bekijk details van Leerling Nassau-Veluwe in Jonge Jury

• Fotowedstrijd 'Kijk mijn digitale wereld'

17 oktober 2017

In het kader van de Week van de Mediawijsheid organiseren wij een fotowedstrijd met als onderwerp: 'Kijk, mijn digitale wereld'. De winnaar wint een workshop Natuur- en buitenfotografie door fotograaf Ernst Dirksen voor twee personen.

Bekijk details van Fotowedstrijd 'Kijk mijn digitale wereld'