Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 105)

 • Taalvrijwilligers gezocht voor Poolse mensen

  18 april 2019

  Taalhuis, locatie Nunspeet wil vanaf het najaar 2019 les geven aan Polen en zoekt daarvoor taalvrijwilligers. De laatste jaren komen er steeds meer Poolse arbeidsmigranten naar Nederland. Veel Polen gaan na een bepaalde periode weer weg, maar anderen besluiten een leven op te bouwen in Nederland. Omdat Poolse mensen niet verplicht zijn om in te burgeren, leren zij niet vanzelfsprekend de Nederlandse taal.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht voor Poolse mensen

 • Bibliotheek Harderwijk geen Beste Bibliotheek van Nederland, maar ontzettend trots op nominatie!

  18 april 2019

  Bibliotheek Harderwijk greep dinsdagavond 16 april naast de overwinning bij de Beste Bibliotheek van Nederland verkiezing 2019. Dit werd bekend gemaakt tijdens het Nationale Bibliotheek Congres in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

  Bekijk details van Bibliotheek Harderwijk geen Beste Bibliotheek van Nederland, maar ontzettend trots op nominatie!

 • Opening maakplaats in Bibliotheek Nunspeet

  15 april 2019

  Afgelopen woensdag 10 april is door wethouder Van den Berg én de leerlingen van groep 7 van de Immanuëlschool de maakplaats in de Digital Hangout van Bibliotheek Nunspeet geopend. In de maakplaats kunnen kinderen elke woensdagmiddag komen ontwerpen, ontdekken, 3D-printen, lasersnijden, programmeren en vinylsnijden.

  Bekijk details van Opening maakplaats in Bibliotheek Nunspeet

 • Lucas Prinsen wint Junior Dictee Harderwijk 2019

  11 april 2019

  Op woensdag 10 april werd op initiatief van de Lions Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe, in de Raadzaal van het ‘Huis van de Stad’, voor de tweede keer de finale gehouden van het Junior Dictee Harderwijk.

  Bekijk details van Lucas Prinsen wint Junior Dictee Harderwijk 2019

 • KBS Alfons Ariëns in Harderwijk opent met trots de Bibliotheek op school!

  5 april 2019

  Dinsdag 2 april werd op KBS Alfons Ariens in Harderwijk de Bibliotheek op School officieel geopend. Directeur Bas de Vente vertelde met trots zijn ervaring over de Bibliotheek in zijn jongere jaren. Vervolgens opende hij ‘de Bibliotheek op School’ door als eerste een boek te lenen bij leesmediaconsulent Sarah Roos.

  Bekijk details van KBS Alfons Ariëns in Harderwijk opent met trots de Bibliotheek op school!

 • Schrijverspresentaties tijdens het Schrijversfestival Ermelo

  4 april 2019

  Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft op 30 maart 2019 een Schrijversfestival georganiseerd in Museum Het Pakhuis in Ermelo. Tijdens dit festival konden bezoekers kennismaken met lokale schrijvers en hun werk. Het ging hierbij om schrijvers die woonachtig zijn in Ermelo en boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven of boeken die bij een uitgever zijn verschenen. Tussen 13.00 en 17.00 uur hebben de volgende schrijvers hun werk laten zien:

  Bekijk details van Schrijverspresentaties tijdens het Schrijversfestival Ermelo

 • Sarah Scholts nieuwe Dorpsdichter Ermelo

  1 april 2019

  Sarah Scholts is op 30 maart 2019 geïnstalleerd als nieuwe Dorpsdichter van Ermelo. Zij volgt hiermee Fiet van Beek op, die deze erefunctie sinds 1 april 2016 als eerste Dorpsdichter heeft vervuld. Sarah gaat de komende twee jaar actuele gebeurtenissen, plekken en mensen in Ermelo door middel van gedichten onder de aandacht brengen.

  Bekijk details van Sarah Scholts nieuwe Dorpsdichter Ermelo

 • Ben van Heesbeen nieuwe directeur Bibliotheek Noordwest Veluwe

  1 april 2019

  Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft vanaf 15 april weer een nieuwe directeur-bestuurder. Ben van Heesbeen neemt de vrijgekomen plek in die na het vertrek van Jan Hoogenberg in februari 2019 was ontstaan.

  Bekijk details van Ben van Heesbeen nieuwe directeur Bibliotheek Noordwest Veluwe

 • Opening maakplaats in Bibliotheek Nunspeet

  28 maart 2019

  Woensdag 10 april opent wethouder Van den Berg de maakplaats in Bibliotheek Nunspeet. Hij wordt daarbij geholpen door leerlingen van groep 7 van de Immanuelschool. Kinderen en jongeren kunnen in de maakplaats experimenteren, ontdekken, ontwerpen en maken. Vooral veel maken, met een 3D-printer, lasersnijder en een vinylsnijder.

  Bekijk details van Opening maakplaats in Bibliotheek Nunspeet

 • Themabijeenkomst ‘Bewegen met je kind’ bij Kids & Koffie

  27 maart 2019

  Woensdag 3 april is er een themabijeenkomst van Kids & Koffie in de foyer van Stroud in Putten. Het thema deze keer is ‘Bewegen met je kind’. Tijdens deze inloopochtend komt een deskundige vertellen hoe ouders beweging bij kinderen kunnen stimuleren.

  Bekijk details van Themabijeenkomst ‘Bewegen met je kind’ bij Kids & Koffie