Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 109)

 • Nhung Dam komt naar de Catharinakapel in Harderwijk Bekijk details

  15 september 2023

  Nhung Dam (Groningen, 1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar ouders zijn begin jaren tachtig als Vietnamese bootvluchtelingen naar Nederland gekomen, zij waren een van de eersten met een loempiakraam in Nederland.

 • Nieuwe dorpsdichter van Putten bekendgemaakt Bekijk details

  2 september 2023

  Op zaterdagmiddag 2 september is de nieuwe dorpsdichter van Putten bekendgemaakt en geïnstalleerd in de Bibliotheek Putten. Henk Vaessen is de opvolger van Pieter van Heiningen, die deze erefunctie drie heeft vervuld.

 • Kom kennismaken met de nieuwe Dorpsdichter Putten Bekijk details

  28 augustus 2023

  Uitnodiging voor alle Puttenaren! Na een zoektocht naar een nieuwe dorpsdichter van Putten met verschillende inzendingen wordt op zaterdag 2 september de nieuwe dorpsdichter bekend gemaakt! Je bent van harte welkom om te komen kijken.

 • Audiovisuele middelen steeds minder populair Bekijk details

  23 augustus 2023

  De afgelopen tijd hebben wij een afname in het aantal dvd-uitleningen gemerkt. In de afname van dvd-uitleningen is de opkomst van streaming- en video on demand-diensten van tv- en internetproviders en bedrijven als Spotify, Storytel, Netflix, HBO, Disney+ en Videoland duidelijk zichtbaar.

 • Investeren in taal loont! Bekijk details

  23 augustus 2023

  In 2022 is onder een aantal deelnemers aan educatieve trajecten in de regio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe een vragenlijst afgenomen. Er zijn twee meetmomenten geweest, bij de start van de cursus en aan het einde van de cursus.

 • Spot On Elspeet Bekijk details

  21 juni 2023

  Donderdag 22 t/m zaterdag 24 juni is er bij het Kulturhus (Elspeet) een festival voor sport en cultuur: Spot On Elspeet. De bieb is er ook met allerlei activiteiten. Bekijk hier het programma. Kom je ook gezellig kijken?

 • Zomerleeschallenge voor alle basisschoolkinderen Bekijk details

  20 juni 2023

  Heb je ook zin in een uitdaging deze zomer? Doe mee met de zomerleeschallenge en verdien een heerlijk ijsje! De zomerleeschallenge wordt eind juni uitgedeeld bij iedere basisschool in de regio. De oranje opdrachten laat je zien in de bieb tijdens onze fullservice openingstijden. Daar krijg je dan een sticker voor. De andere opdrachten mag je met iemand anders samen doen!

 • Ook Financieel Trefpunt in Bibliotheek Elspeet voor hulp bij geldzaken Bekijk details

  5 juni 2023

  Op maandag 5 juni is het Financieel Trefpunt Elspeet geopend. Wethouder Jennifer Elskamp verrichte de opening in het Kulturhus aan de Nachtegaalweg 2 in Elspeet.

 • Muziektheatervoorstelling Antigone Bekijk details

  1 juni 2023

  Dit voorjaar worden in diverse Gelderse gemeenten Vrijheidsdagen georganiseerd. In de gemeente Harderwijk zal de Jongerentheatergroep Wolf begin juni de muziektheatervoorstelling Antigone opvoeren. Bibliotheek Noordwest Veluwe en Cultuurkust zijn samen opgetrokken om deze voorstelling mogelijk te maken binnen de Gelderse Vrijheidsdagen.

 • Word jij de nieuwe dorpsdichter van Putten? Bekijk details

  10 mei 2023

  Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar een opvolger voor de huidige dorpsdichter Pieter van Heiningen. Woon je in Putten, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 30 juni.

Paginanavigatie