Resultaat 1 - 10 (van 154)

• Taalvrijwilligers gezocht voor Taalhuis Noordwest-Veluwe

20 februari 2018

Het Taalhuis Noordwest-Veluwe zoekt voor Nunspeet en Harderwijk taalvrijwilligers die zich willen inzetten om anderstaligen en/of laaggeletterden te begeleiden met de Nederlandse taal.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht voor Taalhuis Noordwest-Veluwe

• Lijsttrekkersdebat Ermelo

20 februari 2018

Maandag 19 maart, een datum om alvast in uw agenda te zetten. Het Politiek Café Ermelo, een initiatief van Bibliotheek Noordwest Veluwe, houdt dan namelijk het grote lijsttrekkersdebat op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart.

Bekijk details van Lijsttrekkersdebat Ermelo

• Spreekuur in de Bibliotheek over belastingaangifte via het internet met je DigiD

19 februari 2018

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert in maart een aantal inloopspreekuren waarin je informatie krijgt over je belastingaangifte via de website van de Belastingdienst. Ook kunnen we je helpen bij het aanvragen van je DigiD. Kom naar het inloopspreekuur in de Bibliotheek!

Bekijk details van Spreekuur in de Bibliotheek over belastingaangifte via het internet met je DigiD

• Literaire avond met Ronald Giphart

14 februari 2018

In de Boekenweek komt op donderdag 15 maart 2018 de bekende schrijver Ronald Giphart - dé alleskunner onder de Nederlandse schrijvers – vertellen over zijn boeken. Deze literaire avond, georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Veluvine Nunspeet, belooft een heerlijke avond vol literatuur en humor te worden!

Bekijk details van Literaire avond met Ronald Giphart

• BoekStart voor jou! nr 16 online

12 februari 2018

BoekStart voor jou! nummer 16 is online. Deze brochure is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. De uitgave bevat tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Ook vind je links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

Bekijk details van BoekStart voor jou! nr 16 online

• Literaire avond met Connie Palmen

7 februari 2018

Op donderdagavond 8 maart organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Theater Stroud een literaire avond met Connie Palmen. Romancier en filosoof Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Vlak voor de Boekenweek 2018 komt zij naar Putten om te spreken over haar boeken.

Bekijk details van Literaire avond met Connie Palmen

• Opening Taalcafé Harderwijk

24 januari 2018

Op woensdag 17 januari is het Taalcafé in Harderwijk van start gegaan. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis was wethouder Van Noort aanwezig om enkele welkomstwoorden te spreken. Hij benoemde de functie van het Taalcafé als een laagdrempelige manier waar je je welkom mag voelen om elkaar te ontmoeten en de Nederlandse taal te leren spreken.

Bekijk details van Opening Taalcafé Harderwijk

• Volop activiteiten in de Bibliotheek in de voorjaarsvakantie

22 januari 2018

In de voorjaarsvakantie zijn er leuke digitale activiteiten in de Digital Hangout van de Bibliotheek. Er is een workshop 'LEGO Stop Motion filmpjes maken' in Bibliotheek Harderwijk en in Bibliotheek Nunspeet. Daarnaast kun je een kleurplaat tot leven brengen in Augmented Reality in Bibliotheek Putten, Ermelo en Harderwijk. Wij zijn benieuwd naar jullie creatieve verhalen en mooie kleurplaten. Kom je ook langs?

Bekijk details van Volop activiteiten in de Bibliotheek in de voorjaarsvakantie

• OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

19 januari 2018

Op donderdag 8 februari is er in Bibliotheek Nunspeet weer een nieuwe editie van OntMoet Mama; een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen.

Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

• ‘Ssst! De tijger slaapt’ staat centraal tijdens Nationale Voorleesdagen

19 januari 2018

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari staat het Prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ centraal. Deze 10 dagen staan in het teken van voorlezen aan kinderen t/m 6 jaar. Bibliotheek Noordwest Veluwe haakt natuurlijk graag aan en organiseert diverse activiteiten, zoals het voorleesontbijt, een meet&greet met de Gruffalo, voorlezen/knutselen, een theatervoorstelling en een bezoek van de Fiepbus in Putten.

Bekijk details van ‘Ssst! De tijger slaapt’ staat centraal tijdens Nationale Voorleesdagen