Resultaat 1 - 10 (van 128)

• Kinderboekenweek: 'En toen!'

15 september 2020

Tijdens de Kinderboekenweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op reis door de geschiedenis van de regio Noordwest Veluwe. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Bekijk details van Kinderboekenweek: 'En toen!'

• Installatie eerste dorpsdichter Putten

9 september 2020

Pieter van Heiningen, de eerste dorpsdichter van Putten, zal op maandag 21 september voor het eerst te zien en horen zijn in het centrum van Putten. Van Heiningen werd in juni al gekozen als dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing, maar moest even wachten met zijn eerste publieke optreden.

Bekijk details van Installatie eerste dorpsdichter Putten

• Zoektocht naar eerste dorpsdichter Nunspeet

1 september 2020

Bibliotheek Noordwest Veluwe is in samenwerking met Stichting Muurgedichten Nunspeet op zoek naar een dorpsdichter, wonend in de gemeente Nunspeet, die bijzondere gedichten wil schrijven over actuele of historische gebeurtenissen, plekken en mensen binnen deze gemeente.

Bekijk details van Zoektocht naar eerste dorpsdichter Nunspeet

• Zelf de bijsluiter kunnen lezen, daar heb je recht op!

19 augustus 2020

Zelf bijsluiters kunnen lezen, zelf de belastingaangifte doen, zelf een mooie C.V. opstellen, zelf je kind met huiswerk helpen en zelf je kind voorlezen. De provincie Gelderland gaat de komende tijd samen met de Taalhuizen van de Bibliotheken en de gemeenten mensen aansporen zich te melden voor een cursus waarmee je digitaal en taal-vaardiger kan worden.

Bekijk details van Zelf de bijsluiter kunnen lezen, daar heb je recht op!

• Het zijn gouden weken in de Bibliotheek

19 augustus 2020

De hele maand september maak je kans op exclusieve VIP tickets voor een speciale voorstelling van theater Brillekip en Spiegel bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. Vind jij een gouden ticket in je gereserveerde kinderboek? Dan mag jij samen met een vriend, vriendin, broertje of zusje naar de voorstelling!

Bekijk details van Het zijn gouden weken in de Bibliotheek

• Bibliotheek deelt boeken uit aan ruim 3300 basisschoolleerlingen

16 juli 2020

De leesconsulenten van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn de afgelopen week langs 11 basisscholen in Ermelo, Harderwijk en Putten gegaan. Ze deelden tasjes uit aan 3325 leerlingen om zo de zomer lezend door te brengen. Op deze manier ondersteunt de Bibliotheek de scholen in hun strijd tegen de leesdip. De leesdip is het dalen van het leesniveau in de zomervakantie.

Bekijk details van Bibliotheek deelt boeken uit aan ruim 3300 basisschoolleerlingen

• Taalcafé Harderwijk weer gestart

16 juli 2020

Taalcafé Harderwijk is weer open op woensdagochtend en donderdagavond. Op gepaste afstand oefenen de taalvrijwilligers met volwassenen uit diverse werelddelen.

Bekijk details van Taalcafé Harderwijk weer gestart

• Lucas wint online Minecraftwedstrijd

10 juli 2020

Lucas van Raaijen uit Nunspeet is de grote winnaar van de online Minecraftwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Hij bouwde het mooiste virtuele huis tijdens de online wedstrijd met 25 medebouwers.

Bekijk details van Lucas wint online Minecraftwedstrijd

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

1 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• Weer meer mogelijk in de bieb

25 juni 2020

Per juli kan er weer meer in de bieb. Daar zijn we enorm blij mee, want de behoefte aan verruiming van mogelijkheden is groot. Toch blijven ook nog veel maatregelen zoals ze waren, want zoals Rutte dat zo mooi zei: “door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar”. We hopen jullie allemaal weer te zien in de AnderhalfmeterBieb!

Bekijk details van Weer meer mogelijk in de bieb