Resultaat 1 - 10 (van 85)

• Nieuw in Bibliotheek Putten: het AppCamp

1 augustus 2019

Kinderen en hun ouders kunnen vanaf nu terecht in het AppCamp van Bibliotheek Putten. We presenteren daar een maandelijks variërend aanbod van de meest bijzondere, hoogwaardige, creatieve, kwalitatieve en geschikte apps. Kinderen groeien op in een andere wereld; een wereld vol media. Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Je wilt als opvoeder het beste voor je kind, maar hoe vind je dat in deze app jungle? Kom naar de Bibliotheek en laat je voorlichten.

Bekijk details van Nieuw in Bibliotheek Putten: het AppCamp

• Bibliotheekleden Noordwest Veluwe lenen meer dan 150.000 e-books

24 juli 2019

Sinds de start van het landelijke e-bookplatform in 2014 hebben Bibliotheekleden van Bibliotheek Noordwest Veluwe al meer dan 150.000 e-books geleend.

Bekijk details van Bibliotheekleden Noordwest Veluwe lenen meer dan 150.000 e-books

• Jongeren leren beter omgaan met geld

17 juli 2019

MEE Veluwe en de Bibliotheek Noordwest Veluwe gaan vanaf donderdag 3 oktober starten met een cursus ‘Beter met geld en zo’. Deze cursus is met name bedoeld voor jongeren vanaf 17 jaar die meer grip op hun uitgaven willen, verleidingen willen leren weerstaan en financieel zelfredzamer willen worden.

Bekijk details van Jongeren leren beter omgaan met geld

• Bieb in Harderwijk houdt kinderen in de zomer op ‘leuke en gezellige’ manier aan het lezen

11 juli 2019

Geef een kind zes weken schoolvakantie en het leesniveau zakt zienderogen. De gruwel voor elke basisschool. Maar na deze zomer, zou dat in Harderwijk wel eens anders kunnen zijn. De bibliotheek Noordwest Veluwe trekt zes donderdagen met kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om ze te laten lezen en met taal bezig te zijn. (bron: De Stentor)

Bekijk details van Bieb in Harderwijk houdt kinderen in de zomer  op ‘leuke en gezellige’ manier aan het lezen

• Uwoon leert lezen en schrijven met laaggeletterden

11 juli 2019

Geen ingewikkelde proza, korte zinnen, veel pictogrammen en vooral: meer begrip. Woningstichting Uwoon stort zich, samen met het Taalhuis van de Bibliotheek, al een jaar lang met veel enthousiasme in de strijd tegen laaggeletterdheid. Een beweging die juist aan de ‘frontlinie’ ontstond: de medewerkers die dagelijks met klanten te maken hebben. (bron: De Stentor)

Bekijk details van Uwoon leert lezen en schrijven met laaggeletterden

• Zonder boeken geen vakantie

11 juli 2019

Met een caipirinha onder de kokosnoten of op een klapstoel aan het campingzwembadje. Waar je ook vakantie viert, tot rust komen doe je het best met een boek. Leuk hoor, nieuwe steden ontdekken of spannende mountainbike-trips maken. Maar een vakantie zonder boeken, dat is geen vakantie. Drie goede redenen om nooit zonder boeken te vertrekken.

Bekijk details van Zonder boeken geen vakantie

• Zomerworkshops in de Digital Hangout van Bibliotheek Nunspeet

8 juli 2019

In de zomervakantie zijn er leuke digitale activiteiten voor kinderen vanaf 9 jaar in de Digital Hangout van Bibliotheek Nunspeet. Doe mee en ga aan de slag met de 3D-printer of vinylsnijder.

Bekijk details van Zomerworkshops in de Digital Hangout van Bibliotheek Nunspeet

• BoekStart voor jou! - Nummer 22 staat online

8 juli 2019

Mama Anne: 'Al toen Matthias 4 á 5 weken was, had hij interesse in boekjes. Ik weet niet zeker hoeveel hij toen al kon zien, maar hij bekeek ze in ieder geval aandachtig! Als ze dan ook nog eens makkelijk te pakken waren of een geluidje maakten, genoot hij er helemaal van.'

Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 22 staat online

• Gesponsord bedrag van de Lions Harderwijk besteed aan leesbevorderingsproject bij kinderen

25 juni 2019

Tijdens de laatste editie van het Groot Harderwijks Dictee georganiseerd door de Lions Harderwijk heeft de Bibliotheek Harderwijk een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen. Dit bedrag (aangevuld met een gift van Quest Lions) is besteed aan een leesbevorderingsproject op AZS de Vlieger.

Bekijk details van Gesponsord bedrag van de Lions Harderwijk besteed aan leesbevorderingsproject bij kinderen

• Nieuws uit de maakplaats van de Digital Hangout in Nunspeet

22 juni 2019

De afgelopen periode hebben wij ontzettend veel kinderen op bezoek gehad op woensdagmiddag in de maakplaats van de Bibliotheek Nunspeet. Er zijn onder andere kettingen gemaakt met de 3D-printer, Vaderdagcadeautjes van hout met de lasersnijder en designs voor T-shirts met de vinylsnijder. Elke week worden we weer verrast door de talenten en creativiteit van de kinderen. Het zijn allemaal fantastische makers.

Bekijk details van Nieuws uit de maakplaats van de Digital Hangout in Nunspeet