Resultaat 1 - 10 (van 74)

• Nieuwjaarswensen bij Kids & Koffie

18 december 2018

Woensdag 2 januari is de eerste bijeenkomst van Kids & Koffie in 2019 in de foyer van theater Stroud in Putten. Zo direct na de jaarwisseling is iedereen van harte welkom om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen en lekker te kletsen met andere ouders en hun kleine kinderen. De toegang is gratis.

Bekijk details van Nieuwjaarswensen bij Kids & Koffie

• Nieuw in de Bibliotheek Noordwest Veluwe: het AppCamp

17 december 2018

Kinderen groeien op in een andere wereld; een wereld vol media. Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Je wilt als opvoeder het beste voor je kind, maar hoe vind je dat in deze app jungle? Kinderen en hun ouders kunnen vanaf nu terecht in het AppCamp van Bibliotheek Harderwijk. We presenteren daar een maandelijks variërend aanbod van de meest bijzondere, hoogwaardige, creatieve, kwalitatieve en geschikte apps.

Bekijk details van Nieuw in de Bibliotheek Noordwest Veluwe: het AppCamp

• OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

17 december 2018

Op donderdag 10 januari organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Moeders Informeren Moeders (MIM) een inloopochtend in de Bibliotheek onder de naam OntMoet Mama. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. De toegang is gratis.

Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

• Bibliotheek in Harderwijk genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland

5 december 2018

Bibliotheek Noordwest Veluwe, locatie Harderwijk, is genomineerd voor de Beste Bibliotheek van Nederland-verkiezing 2019 en behoort tot de finalisten. Uit de nominaties koos de jury van Bibliotheekblad de volgende finalisten: Deventer (centrale), Dongen (Theek 5), Harderwijk (Huis van de Stad), Leeuwarden (dbieb), Losser ('t Lossers Hoes) en Vught (Petruskerk).

Bekijk details van Bibliotheek in Harderwijk genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland

• Jan Hoogenberg stopt als directeur bestuurder bij Bibliotheek Noordwest Veluwe.

5 december 2018

Na bijna tien jaar stopt Jan Hoogenberg als directeur bestuurder bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Per 1 februari 2019 gaat hij als directeur bestuurder werken voor de Bibliotheek Enschede.

Bekijk details van Jan Hoogenberg stopt als directeur bestuurder bij Bibliotheek Noordwest Veluwe.

• Taalvrijwilligers Ermelo krijgen certificaat

3 december 2018

Op 28 november ontvingen taalvrijwilligers in Ermelo hun certificaat voor de basistraining 'Taalvrijwilliger'. Vanaf nu zullen zij zich namens het Taalhuis Noordwest-Veluwe inzetten om andere mensen te helpen en begeleiden die de Nederlandse taal graag beter willen leren.

Bekijk details van Taalvrijwilligers Ermelo krijgen certificaat

• Meer weten over draagdoeken? Kom naar OntMoet Mama

3 december 2018

Donderdag 13 december is er in Bibliotheek Nunspeet weer een nieuwe editie van OntMoet Mama; een inloopochtend voor (groot)moeders / (groot)vaders en jonge kinderen. Deze ochtend duurt van 9.45 tot 11.15 uur. Op deze inloopochtend ben je van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen. Draagconsulente Erna Kost (www.demoederkloek.nl) komt vertellen hoe je draagdoeken kunt gebruiken vanaf de zwangerschap en daarna.

Bekijk details van Meer weten over draagdoeken? Kom naar OntMoet Mama

• ‘Positief Opvoeden’ bij Kids & Koffie

3 december 2018

Woensdag 5 december is de derde themabijeenkomst van Kids & Koffie in Theater Stroud in Putten. Het thema is: “Positief Opvoeden”. Anita ten Brinke, Marlon Alofs en Renée Massar, allen werkzaam voor het Centrum voor Jeugd en Gezin Putten, zijn dan aanwezig voor al uw opvoedvragen. Ook zullen zij kort iets vertellen over positief opvoeden. Daarnaast hebben zij een informatietafel met interessante boeken en folders klaar staan.

Bekijk details van ‘Positief Opvoeden’ bij Kids & Koffie

• Feest voor schrijvend Ermelo

28 november 2018

Heb je een boek geschreven en wil je een groter publiek bereiken? Presenteer jezelf en je boeken dan tijdens het Schrijversfestival op zaterdagmiddag 30 maart 2019 in museum Het Pakhuis. De inschrijving hiervoor is vandaag gestart.

Bekijk details van Feest voor schrijvend Ermelo

• Uitslag kleurwedstrijd Week van de Mediawijsheid 2018

21 november 2018

De kleurplaten van de kleurwedstrijd van de Week van de Mediawijsheid zijn ingeleverd en zien er erg mooi uit. De vier prijswinnaars van de door Clavisbooks beschikbaar gestelde Toverboekjes “Uiltje” en “Vriendje?” worden deze week via e-mail op de hoogte gesteld.

Bekijk details van Uitslag kleurwedstrijd Week van de Mediawijsheid 2018