Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 172)

 • Maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over het openbaar vervoer

  17 april 2018

  Nieuw: Maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer in opdracht van de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

  Bekijk details van Maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over het openbaar vervoer

 • Kom in de meivakantie naar de Digital Hangout en maak je eigen zenuwspiraal!

  13 april 2018

  Kun jij zonder te bibberen het einde van de spiraal bereiken? Iedereen kent hem wel: de zenuwspiraal waarbij de spelers de kronkelende staaf met een kleine ring moeten volgen, zonder de staaf te raken. Een vaste hand hebben is hierbij van groot belang. Kom in de meivakantie zelf het behendigheidsspel met een zenuwdraad maken in de Digital Hangout in de Bibliotheek!

  Bekijk details van Kom in de meivakantie naar de Digital Hangout en maak je eigen zenuwspiraal!

 • Evan Knoester wint Junior Dictee Harderwijk 2018

  13 april 2018

  Evan Knoester van basisschool De Bron is op 11 april de glorieuze winnaar van het eerste Junior Dictee Harderwijk geworden. Met slechts 6 fouten was deze spellingkampioen de sterkste van alle 26 deelnemers.

  Bekijk details van Evan Knoester wint Junior Dictee Harderwijk 2018

 • OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

  6 april 2018

  Op donderdag 12 april organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe i.s.m. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en Moeders Informeren Moeders (MIM) in Bibliotheek Nunspeet een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen onder de naam OntMoet Mama. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Vanwege...

  Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

 • Taalvrijwilligers Harderwijk krijgen certificaat

  6 april 2018

  Op 6 maart ontvingen Taalvrijwilligers in Harderwijk hun certificaat voor de basistraining 'taalvrijwilliger'. Vanaf nu zullen zij zich namens het Taalhuis Noordwest-Veluwe inzetten om andere mensen te helpen en begeleiden die de Nederlandse taal graag beter willen leren.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers Harderwijk krijgen certificaat

 • Boekpresentatie ‘Androi de zoekende’ van Harderwijker Gerrit Boer

  27 maart 2018

  Op maandagavond 9 april 2018 komt Harderwijker Gerrit Boer zijn nieuwste historische roman ‘Androi de zoekende’ presenteren in Bibliotheek Harderwijk. Deze roman, een vervolg op ‘Markus de zwerver en zijn bondgenootjes’ speelt zich af in Frankrijk en Engeland tussen de beide wereldoorlogen. Deze boekpresentatie begint om 20.00 uur, met een inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Boekpresentatie ‘Androi de zoekende’ van Harderwijker Gerrit Boer

 • Workshop 'Zenuwspiraal maken' in de Digital Hangout

  27 maart 2018

  Kun jij zonder te bibberen het einde van de spiraal bereiken? Iedereen kent hem wel: de zenuwspiraal waarbij de spelers de kronkelende staaf met een kleine ring moeten volgen, zonder de staaf te raken. Een vaste hand hebben is hierbij van groot belang. Kom in de meivakantie naar de Digital Hangout van de Bibliotheek en maak zelf het behendigheidsspel met een zenuwdraad!

  Bekijk details van Workshop 'Zenuwspiraal maken' in de Digital Hangout

 • Muzikaal literair café met Onno Blom en Nico Arzbach (De Dijk)

  27 maart 2018

  Met de combinatie Onno Blom en Nico Arzbach brengt Bibliotheek Noordwest Veluwe op 20 april in Bibliotheek Harderwijk een uniek programma rondom de schrijver Jan Wolkers. Op 19 oktober 2017 was het 10 jaar gelden dat Jan Wolkers overleed; op zijn tiende sterfdag kwam de langverwachte biografie over Jan Wolkers uit. Onno Blom had daarvoor, met toestemming van Jan Wolkers, inzage in het totale archief van de schrijver. In dezelfde periode bracht Nico Arzbach een CD uit met tien liedjes volledig gewijd...

  Bekijk details van Muzikaal literair café met Onno Blom en Nico Arzbach (De Dijk)

 • Hulp bij belastingaangifte voor inwoners uit Nunspeet

  27 maart 2018

  Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting 2017. Inwoners uit Nunspeet kunnen hierbij ondersteuning krijgen van de sociaal raadslieden van Stimenz. Deze gratis hulp is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die geen koophuis, eigen bedrijf of hoog eigen vermogen hebben.

  Bekijk details van Hulp bij belastingaangifte voor inwoners uit Nunspeet

 • Digitaal speelkwartier voor peuters en kleuters

  16 maart 2018

  Van zes tot en met dertien april zijn de Media Ukkie Dagen. De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staat de campagne in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema dit jaar...

  Bekijk details van Digitaal speelkwartier voor peuters en kleuters