Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 61)

 • Literaire avond met Mariët Meester

  8 oktober 2018

  Op donderdag 18 oktober komt de schrijfster Mariët Meester op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe naar De Dialoog in Ermelo. Ze komt vertellen over haar fictie en non-fictie boeken. En gaat, ondersteunt met videobeelden, met name in op haar laatste boek De tribune van de armen, over leven en vrijheid in Andalusië.

  Bekijk details van Literaire avond met Mariët Meester

 • OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

  4 oktober 2018

  Op donderdag 11 oktober is er in Bibliotheek Nunspeet weer een nieuwe editie van OntMoet Mama; een inloopochtend voor (groot)moeders/(groot)vaders en hun jonge kinderen. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders/verzorgers van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen spelen of worden voorgelezen.

  Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

 • BoekStart voor jou! - Nummer 19 staat online

  4 oktober 2018

  Mama Mette: 'Yke was op deze foto zes weken, toen was ze al dol op boekjes. Eerst was het vooral lachen en geïnteresseerd naar de contrasten kijken. Nu voelt ze ook aan de boekjes en slaat ze er enthousiast op. Wanneer ik een boekje tevoorschijn haal, schatert ze van het lachen. Ik ben ervan overtuigd dat als je vroeg begint, je kindje een echte boekenwurm wordt. Yke is er eentje in ieder geval!’

  Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 19 staat online

 • Themabijeenkomst Voorlezen met gebaren bij Kids & Koffie

  28 september 2018

  Op woensdag 3 oktober is de eerste themabijeenkomst van Kids & Koffie in Stroud in Putten. Het thema is: “Voorlezen met gebaren”. Tijdens een workshop verzorgt Tirza de Lange een actief programma voor ouders én kinderen. Samen gaat u boekjes lezen, liedjes zingen en gebaren leren. Doet u mee? Stilzitten is uitgesloten bij deze vrolijke workshop.

  Bekijk details van Themabijeenkomst Voorlezen met gebaren bij Kids & Koffie

 • Kinderboekenweek: ‘Kom erbij’

  25 september 2018

  De leukste week van het jaar begint weer; de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober. Dan staat het kinderboek in het middelpunt en duiken we in de knettergekke fantasiewerelden, spannende verhalen en kleurrijke prentenboeken van de leukste kinderboekenschrijvers.

  Bekijk details van Kinderboekenweek: ‘Kom erbij’

 • Komische en aanstekelijke lezing door classicus Hein van Dolen

  25 september 2018

  Op donderdag 11 oktober neemt drs. Hein van Dolen u mee naar de bakermat van onze beschaving, het oude Griekenland, waar theater is uitgevonden. Hij plaatst de komedie Lysistrata van de Griekse schrijver Aristhofanus in de tijd waarin het geschreven is en geeft toelichting over het waarom van zijn vrijmoedige, soms grofgebekte vertaling. U zult zijn lezing aanstekelijk en geestig vinden. De lezing is een inspirerende inleiding op de uitvoering van de komedie Lysistrata door Theaterwerkplaats Harderwijk...

  Bekijk details van Komische en aanstekelijke lezing door classicus Hein van Dolen

 • Voel Je Goed omdat het moet!

  18 september 2018

  Veel mensen hebben overgewicht en in Ermelo pakken we dit aan! Veel mensen lachen het weg en zijn er niet gelukkig mee en voelen zich niet goed. Vanaf 1 januari zit de verandering van de leefstijl in het basispakket omdat de overheid mensen wil helpen. Wil je niet wachten en wil je weer echt lachen? Pak dan die kans tot verandering en ga naar Pinel. Het Taalhuis Noordwest-Veluwe organiseert vanaf 2 oktober een tien weken durende cursus. In een heldere en makkelijke taal leer je hoe je je beter kunt...

  Bekijk details van Voel Je Goed omdat het moet!

 • Bibliotheek Nunspeet wordt op 22 september officieel heropend

  14 september 2018

  De Bibliotheek in Nunspeet heeft een herinrichting ondergaan en is vernieuwd tot een open, inspirerende en aangename plek voor ontwikkeling, ontmoeting, ontspanning, studie, maar ook om gewoon fijn te verblijven.

  Bekijk details van Bibliotheek Nunspeet wordt op 22 september officieel heropend

 • Maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over het openbaar vervoer

  13 september 2018

  Elke maand is er in Bibliotheek Harderwijk een inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer in opdracht van de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel.

  Bekijk details van Maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over het openbaar vervoer

 • Ik doe het nu anders!

  12 september 2018

  ‘Ik was het ontschoten’ zegt Theo als blijkt dat hij een afspraak in het Taalhuis is vergeten. We maken meteen een afspraak dat we de taallessen met hem in de agenda van zijn telefoon zetten en dat er dan een melding krijgt. ‘Ik kan het niet altijd goed onthouden als zo’n afspraak al een week eerder is gemaakt.’ Theo is laaggeletterd …..

  Bekijk details van Ik doe het nu anders!