Resultaat 1 - 10 (van 86)

• Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Ermelo op maandagochtend

14 februari 2019

Het wordt de laatste maanden steeds drukker in het Taalcafé bij Pinel in Ermelo. Het Taalcafé is een plek waar anderstaligen op een laagdrempelige manier kunnen oefenen met het beter spreken van de Nederlandse taal. Het Taalcafé is uitgegroeid naar een plek waarbij we diverse mensen zien met een andere achtergrond. We krijgen bezoekers uit allerlei werelddelen, ieder met een eigen motivatie om het Nederlands zich eigen te maken.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Ermelo op maandagochtend

• ‘De Bibliotheek op School’ feestelijk geopend op Wolderweide in Harderwijk

6 februari 2019

Afgelopen maand werd op Wolderweide de Bibliotheek op School officieel geopend. Samen met directeur Maarten Hoekman onthulde burgemeester Harm-Jan van Schaik de Wolderbieb! Geheel passend bij deze tijd ‘leende’ de digitale vriend van de Bibliotheek ‘Cozmo’ het eerste boek.

Bekijk details van ‘De Bibliotheek op School’ feestelijk geopend op Wolderweide in Harderwijk

• Taalvrijwilligers gezocht

5 februari 2019

Het Taalhuis Noordwest-Veluwe zoekt voor locatie Harderwijk taalvrijwilligers die zich willen inzetten om anderstaligen en/of laaggeletterden te helpen met de Nederlandse taal.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

• Henk Ruiter nieuwe stadsdichter Harderwijk

5 februari 2019

Henk Ruiter is de komende drie jaar de nieuwe stadsdichter van Harderwijk. Hij volgt hiermee Wietse Hummel op. De officiële overdracht vond plaats op zondagmiddag 3 februari 2019 in het Cultuurcafé van het Stadsmuseum. Wethouder Gert Jan van Noort verrichtte de plechtige installatie.

Bekijk details van Henk Ruiter nieuwe stadsdichter Harderwijk

• De VoorleesExpress zoekt gezinnen

4 februari 2019

Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Bekijk details van De VoorleesExpress zoekt gezinnen

• Zoektocht naar nieuwe dorpsdichter Ermelo

4 februari 2019

De Bibliotheek Noordwest Veluwe is een zoektocht gestart naar een nieuwe dorpsdichter, een inwoner van de gemeente Ermelo die bijzondere gedichten wil schrijven over actuele gebeurtenissen, plekken en mensen in Ermelo.

Bekijk details van Zoektocht naar nieuwe dorpsdichter Ermelo

• Afscheid Jan Hoogenberg

4 februari 2019

In november kondigde hij het aan en op 28 januari was het dan zover: het afscheid. Met frisse tegenzin leefde hij naar deze dag toe. Hij stond in de Bibliotheek, keek om zich heen en verzuchtte: “Raar toch dat ik er zelf voor kies om deze mooie Bibliotheek achter te laten!”.

Bekijk details van Afscheid Jan Hoogenberg

• OntMoet Mama over ouder-en-kind dans

4 februari 2019

Donderdag 14 februari is er in de Bibliotheek Nunspeet weer een nieuwe editie van OntMoet Mama; een inloopochtend voor (groot)ouders met jonge kinderen. Op deze inloopochtend is iedereen van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen. Heidi Bouw van Idance komt deze keer laten zien hoe je samen met jonge kinderen kunt bewegen en dansen.

Bekijk details van OntMoet Mama over ouder-en-kind dans

• Themabijeenkomst Van roze wolk tot donderwolk bij Kids & Koffie

30 januari 2019

Woensdag 6 februari is er een themabijeenkomst van Kids & Koffie in de foyer van Stroud in Putten. Het thema is Van roze wolk tot donderwolk. Een medewerker van Stichting Steunpunt Huilbaby’s komt vertellen over wat je kunt doen als het allemaal na de bevalling niet zo geweldig gaat omdat je baby veel huilt. De toegang is gratis.

Bekijk details van Themabijeenkomst Van roze wolk tot donderwolk bij Kids & Koffie

• Literaire avond met Özcan Akyol

23 januari 2019

Op donderdag 21 maart komt schrijver en columnist Özcan Akyol, ook bekend als Eus, naar Theater Stroud in Putten. Hier vertelt hij over zijn meest recente werk. Özcan Akyol is bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal; zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving, genoeg ingrediënten dus voor een interessante avond!

Bekijk details van Literaire avond met Özcan Akyol