Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 80)

 • Bibliotheek in Coronatijd: hoe deden we het? Bekijk details

  23 juni 2020

  De deuren moesten dicht en toch gingen we door. Zichtbaar, maar ook onzichtbaar. De inwoners van ons werkgebied wilden nog steeds of zelfs meer lezen. Helaas was het lenen van fysieke boeken niet meer mogelijk per 16 maart, maar digitaal juist wel want de digitale mogelijkheden bij de Bibliotheek zijn ook enorm.

  Bekijk details van Bibliotheek in Coronatijd: hoe deden we het?

 • Haal de bieb in huis met de BezorgBieb! Bekijk details

  22 juni 2020

  Ben je slecht ter been en kun je daardoor niet naar de Bibliotheek? Of behoor je vanwege het corona-virus tot een kwetsbare doelgroep? Maak dan gebruik van de BezorgBieb!

  Bekijk details van Haal de bieb in huis met de BezorgBieb!

 • Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het! Bekijk details

  18 juni 2020

  TopTaal en de Bibliotheek gaan vanaf dinsdag 30 juni gratis online Nederlandse lessen verzorgen voor anderstaligen. Deze lessen zijn alleen voor volwassenen zonder inburgeringsplicht. Het gaat om het beter leren spreken van de Nederlandse taal in het dagelijks leven. De taal kan zo veilig thuis worden geoefend ondanks de beperkende maatregelen.

  Bekijk details van Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het!

 • Doe mee met de online Minecraft Bouwwedstrijd! Bekijk details

  16 juni 2020

  Als je het kunt dromen, kun je het bouwen. Zet je verbeelding en oneindige grondstoffen aan het werk en creëer iets geweldigs! Meld je woensdagmiddag 8 juli om 13.30 uur vanuit je eigen huis, met je PC of laptop aan op onze giga Minecraft Server en ga multibouwen met wel 30 kinderen!

  Bekijk details van Doe mee met de online Minecraft Bouwwedstrijd!

 • BoekStart voor jou! - Nummer 26 staat online Bekijk details

  9 juni 2020

  Mama Esmee: ‘Lori (4 mnd) bekijkt alle boekjes die ze voor zich krijgt aandachtig. Sterker nog, ze wil er alles aan ontdekken: kijken, grijpen, voelen, bijten, proeven. Als ouders weten we dat boekjes al vroeg bijdragen aan een goede taalontwikkeling, maar als je bezig bent, besef je dat het vooral leuk is om samen het ‘lezen’ te ontdekken. Dit lekker kleurrijke boekje is nu favoriet, maar dieren en boekjes met geluid zijn ook erg geliefd.’

  Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 26 staat online

 • Ontmoet schrijvers online Bekijk details

  8 juni 2020

  Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers. Gedurende zeven weken kun je verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats.

  Bekijk details van Ontmoet schrijvers online

 • Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag Bekijk details

  8 juni 2020

  Zondag 21 juni is het vaderdag! Wil je jouw vader iets bijzonders geven? Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap voor pappa, opa of iemand anders die je op die dag wil verrassen. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent.

  Bekijk details van Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag

 • Bibliotheek start met BezorgBieb Bekijk details

  8 juni 2020

  De Bibliotheek is weer open voor mensen die zelf naar de Bibliotheek kunnen komen of een ander hebben die dat voor hen kan doen. Voor mensen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is, start Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Gresbo Post de dienst BezorgBieb. Leden die aan huis gebonden zijn en geen andere manier van lezen hebben, kunnen bellen met 085-2733575. Wij zorgen dan gratis voor de bezorging van boeken aan huis.

  Bekijk details van Bibliotheek start met BezorgBieb

 • Dichter bij de vrijheid Bekijk details

  23 april 2020

  Bibliotheek Noordwest Veluwe nodigt inwoners uit haar verzorgingsgebied Putten, Ermelo, Harderwijk, Elspeet en Nunspeet van harte uit, om met zelfgeschreven gedichten, uiting te geven aan de waarde van de vrijheid.

  Bekijk details van Dichter bij de vrijheid

 • Stadsgedicht 75 jaar bevrijding Bekijk details

  20 april 2020

  In de maanden april en mei van dit jaar zouden vele herdenkingen van 75 jaar bevrijding plaatsvinden. Door alle Coronamaatregelen kunnen deze niet fysiek plaatsvinden.

  Bekijk details van Stadsgedicht 75 jaar bevrijding