Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 113)

 • Opmaat naar 24-uursbibliotheek in Putten Bekijk details

  28 oktober 2020

  De Bibliotheek in Putten is vanaf 28 oktober toegankelijk voor bezoekers op een aantal uren dat er geen personeel rondloopt. Dinsdag 27 oktober 2020 heeft de officiële opening ervan plaatsgevonden. Het concept is afkomstig uit Scandinavië. “Dit is het begin”, aldus Ben van Heesbeen, directeur-bestuurder van Bibliotheek Noordwest Veluwe. “Als deze gedeeltelijke onbemande openstelling in de praktijk een succes blijkt kunnen we op termijn naar een situatie waarin de bibliotheek altijd, dus ook midden...

 • Jelmer Soes op bezoek bij CCNV Bekijk details

  28 oktober 2020

  Dinsdagmorgen 27 oktober stroomde de klas in het Christelijk College Nassau Veluwe vol met leerlingen die voor kinderboekenschrijver Jelmer Soes kwamen. In ruim 1,5 uur name hij iedereen mee in zijn boek rondom gameverslaving en werd hij geïnterviewd door drie groepjes die het boek gelezen hadden en er vragen over voorbereid hadden.

 • Kinderboekenweek breekt alle records! Bekijk details

  20 oktober 2020

  Tijdens de Kinderboekenweek werd er een record gebroken. Ondanks corona brachten bijna 5000 kinderen een bezoek aan de Bibliotheek of kregen een leesmediaconsulent in de klas. Nog niet eerder had Bibliotheek Noordwest Veluwe zoveel kinderen die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van de Bibliotheek.

 • De Bibliotheek biedt hulp bij de app CoronaMelder Bekijk details

  19 oktober 2020

  Wie vragen heeft over de app of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in Bibliotheek Noordwest Veluwe.

 • Leander Bokhorst wint Junior Dictee Harderwijk-Ermelo 2020 Bekijk details

  14 oktober 2020

  Op woensdag 7 oktober werd op initiatief van de Lions Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe, in de raadzaal van het ‘Huis van de Stad’, voor de derde keer de finale gehouden van het Junior Dictee.

 • Feestelijke start van de Bibliotheek op school bij de Beatrixschool in Ermelo Bekijk details

  8 oktober 2020

  Gisteren waren er nieuwe boeken en taart bij de Beatrixschool in Ermelo. Midden in de Kinderboekenweek werd de ‘Bibliotheek op School’ feestelijk geopend met in elke klas een workshop en de Vliegensvlugge verteller.

 • BoekStart voor jou! - Nummer 27 staat online Bekijk details

  7 oktober 2020

  Mama Saskia: ‘Ava leest heel geconcentreerd haar knisperboekje. Pas 5 maanden oud en nu al dol op lezen!’

 • Een Kinderboekenweek vol schrijvers in de Bibliotheek Bekijk details

  22 september 2020

  Volgende week trapt de bibliotheek de Kinderboekenweek af met twee grote kinderboekenschrijvers in de vestigingen: Marcel van Driel en Lydia Rood. Op zaterdag 10 oktober ontvangt de bibliotheek nóg een schrijver van formaat, namelijk Masja Parlevliet van het boek ‘Swoertje wroet in vroeger’.

 • Kinderboekenweek: 'En toen!' Bekijk details

  15 september 2020

  Tijdens de Kinderboekenweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op reis door de geschiedenis van de regio Noordwest Veluwe. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

 • Installatie eerste dorpsdichter Putten Bekijk details

  9 september 2020

  Pieter van Heiningen, de eerste dorpsdichter van Putten, zal op maandag 21 september voor het eerst te zien en horen zijn in het centrum van Putten. Van Heiningen werd in juni al gekozen als dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing, maar moest even wachten met zijn eerste publieke optreden.

Paginanavigatie