Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 102)

 • Zelf de bijsluiter kunnen lezen, daar heb je recht op! Bekijk details

  19 augustus 2020

  Zelf bijsluiters kunnen lezen, zelf de belastingaangifte doen, zelf een mooie C.V. opstellen, zelf je kind met huiswerk helpen en zelf je kind voorlezen. De provincie Gelderland gaat de komende tijd samen met de Taalhuizen van de Bibliotheken en de gemeenten mensen aansporen zich te melden voor een cursus waarmee je digitaal en taal-vaardiger kan worden.

 • Het zijn gouden weken in de Bibliotheek Bekijk details

  19 augustus 2020

  De hele maand september maak je kans op exclusieve VIP tickets voor een speciale voorstelling van theater Brillekip en Spiegel bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. Vind jij een gouden ticket in je gereserveerde kinderboek? Dan mag jij samen met een vriend, vriendin, broertje of zusje naar de voorstelling!

 • Bibliotheek deelt boeken uit aan ruim 3300 basisschoolleerlingen Bekijk details

  16 juli 2020

  De leesconsulenten van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn de afgelopen week langs 11 basisscholen in Ermelo, Harderwijk en Putten gegaan. Ze deelden tasjes uit aan 3325 leerlingen om zo de zomer lezend door te brengen. Op deze manier ondersteunt de Bibliotheek de scholen in hun strijd tegen de leesdip. De leesdip is het dalen van het leesniveau in de zomervakantie.

 • Lucas wint online Minecraftwedstrijd Bekijk details

  10 juli 2020

  Lucas van Raaijen uit Nunspeet is de grote winnaar van de online Minecraftwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Hij bouwde het mooiste virtuele huis tijdens de online wedstrijd met 25 medebouwers.

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen Bekijk details

  1 juli 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

 • Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het! Bekijk details

  18 juni 2020

  TopTaal en de Bibliotheek gaan vanaf dinsdag 30 juni gratis online Nederlandse lessen verzorgen voor anderstaligen. Deze lessen zijn alleen voor volwassenen zonder inburgeringsplicht. Het gaat om het beter leren spreken van de Nederlandse taal in het dagelijks leven. De taal kan zo veilig thuis worden geoefend ondanks de beperkende maatregelen.

 • Doe mee met de online Minecraft Bouwwedstrijd! Bekijk details

  16 juni 2020

  Als je het kunt dromen, kun je het bouwen. Zet je verbeelding en oneindige grondstoffen aan het werk en creëer iets geweldigs! Meld je woensdagmiddag 8 juli om 13.30 uur vanuit je eigen huis, met je PC of laptop aan op onze giga Minecraft Server en ga multibouwen met wel 30 kinderen!

 • BoekStart voor jou! - Nummer 26 staat online Bekijk details

  9 juni 2020

  Mama Esmee: ‘Lori (4 mnd) bekijkt alle boekjes die ze voor zich krijgt aandachtig. Sterker nog, ze wil er alles aan ontdekken: kijken, grijpen, voelen, bijten, proeven. Als ouders weten we dat boekjes al vroeg bijdragen aan een goede taalontwikkeling, maar als je bezig bent, besef je dat het vooral leuk is om samen het ‘lezen’ te ontdekken. Dit lekker kleurrijke boekje is nu favoriet, maar dieren en boekjes met geluid zijn ook erg geliefd.’

 • Ontmoet schrijvers online Bekijk details

  8 juni 2020

  Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers. Gedurende zeven weken kun je verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats.

 • Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag Bekijk details

  8 juni 2020

  Zondag 21 juni is het vaderdag! Wil je jouw vader iets bijzonders geven? Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap voor pappa, opa of iemand anders die je op die dag wil verrassen. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent.

Paginanavigatie