Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 118)

 • Voorlezen is een feest tijdens de Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  15 januari 2021

  De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur. Van 20 januari t/m 30 januari schenken we door middel van digitale activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Dit jaar staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ geschreven door Loes Riphagen centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Luister je mee?

 • Niet boekerig aangelegd Bekijk details

  17 december 2020

  “Ik weet dat ik soms warrig praat, ik geef mezelf altijd feedback na een gesprek en ben dan heel kritisch op mezelf,” merkt Herwin van Elten (27) tijdens het gesprek op. “Als ik van Gea een verhaaltje moet schrijven, en zij gaat het dan voorlezen, word ik heel nerveus. Bang dat ik het niet goed heb gedaan.” Herwin is een vlotte spreker. Als je hem hoort praten, verwacht je niet dat hij moeilijk leest en schrijft, laaggeletterd is.

 • Drie keer bijbaan in bieb Bekijk details

  11 december 2020

  Onlangs heeft de Ermelose vestiging van de Bibliotheek Noordwest Veluwe in het gemeentehuis een definitieve plaats gekregen. Om het ‘verkeer’ van de ruim 200.000 uitleningen per jaar in goede banen te leiden, worden de medewerkers in de prachtige, nieuw ingerichte ruimte bijgestaan door zeven enthousiaste opruimhulpen.

 • StartCollege Entree start samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe Bekijk details

  30 november 2020

  Samen ervoor zorgen dat de taalvaardigheid van NT2-studenten wordt vergroot, zodat zij zich nóg beter kunnen redden en succesvoller worden in de maatschappij. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen StartCollege Entree, onderdeel van Landstede Groep, en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

 • Bibliotheek Noordwest Veluwe deelt gratis boek uit. Bekijk details

  30 oktober 2020

  Of je nu lid bent of gewoon bezoeker, in de maand november geeft Bibliotheek Noordwest Veluwe aan haar gasten het prachtige boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van schrijfster Judith Koelemeijer cadeau.

 • Opmaat naar 24-uursbibliotheek in Putten Bekijk details

  28 oktober 2020

  De Bibliotheek in Putten is vanaf 28 oktober toegankelijk voor bezoekers op een aantal uren dat er geen personeel rondloopt. Dinsdag 27 oktober 2020 heeft de officiële opening ervan plaatsgevonden. Het concept is afkomstig uit Scandinavië. “Dit is het begin”, aldus Ben van Heesbeen, directeur-bestuurder van Bibliotheek Noordwest Veluwe. “Als deze gedeeltelijke onbemande openstelling in de praktijk een succes blijkt kunnen we op termijn naar een situatie waarin de bibliotheek altijd, dus ook midden...

 • Jelmer Soes op bezoek bij CCNV Bekijk details

  28 oktober 2020

  Dinsdagmorgen 27 oktober stroomde de klas in het Christelijk College Nassau Veluwe vol met leerlingen die voor kinderboekenschrijver Jelmer Soes kwamen. In ruim 1,5 uur name hij iedereen mee in zijn boek rondom gameverslaving en werd hij geïnterviewd door drie groepjes die het boek gelezen hadden en er vragen over voorbereid hadden.

 • Kinderboekenweek breekt alle records! Bekijk details

  20 oktober 2020

  Tijdens de Kinderboekenweek werd er een record gebroken. Ondanks corona brachten bijna 5000 kinderen een bezoek aan de Bibliotheek of kregen een leesmediaconsulent in de klas. Nog niet eerder had Bibliotheek Noordwest Veluwe zoveel kinderen die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van de Bibliotheek.

 • De Bibliotheek biedt hulp bij de app CoronaMelder Bekijk details

  19 oktober 2020

  Wie vragen heeft over de app of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in Bibliotheek Noordwest Veluwe.

 • Leander Bokhorst wint Junior Dictee Harderwijk-Ermelo 2020 Bekijk details

  14 oktober 2020

  Op woensdag 7 oktober werd op initiatief van de Lions Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe, in de raadzaal van het ‘Huis van de Stad’, voor de derde keer de finale gehouden van het Junior Dictee.

Paginanavigatie