Harderwijk op zoek naar opvolger stadsdichter Henk Ruiter

Gepubliceerd op: 12 oktober 2021 10:28

Stichting Stadsdichter Harderwijk gaat op zoek naar een nieuwe stadsdichter.

Voor 1 november kunnen belangstellenden een gedicht insturen via de website www.stadsdichterharderwijk.nl.

Na drie jaar is de termijn van de huidige stadsdichter Henk Ruiter voorbij

Op 3 februari 2019 nam Henk Ruiter als zesde stadsdichter van Harderwijk het stokje over van de toenmalige stadsdichter Wietse Hummel. Ruiter heeft de afgelopen drie jaar over diverse onderwerpen stadsgedichten geschreven. Deze zijn net als die van zijn voorgangers en ook van de laatste junior stadsdichter Naomi Ramaker te vinden op de website www.stadsdichterharderwijk.nl.

Voor het eerst vindt de werving plaats via een poëziewedstrijd

“Tot op heden vond voordracht plaats op basis van bekendheid en ervaring van dichters”, aldus voorzitter Johan Hijnberg. “Dichters ouder dan 16 jaar uit Harderwijk en Hierden kunnen nu voor het eerst via een wedstrijd meedoen.” Een jury beoordeelt deze inzendingen anoniem. In een tweede ronde worden de drie
beste inzenders uitgedaagd om een volgend gedicht te schrijven in een korte termijn en ook om voor te dragen voor de jury.

Op 28 januari 2022 wordt de nieuwe stadsdichter in Centrum De Zin geïnstalleerd

Nadat de jury na de tweede ronde de uiteindelijke winnaar voor de stichting aanbeveelt wordt de winnaar voorgedragen als beoogd stadsdichter voor een nieuwe termijn van drie jaar. Het college benoemt de nieuwe stadsdichter. De nieuwe stadsdichter wordt tijdens een feestelijke avond op 28 januari 2022 in Centrum De Zin geïnstalleerd. Deze avond wordt mede georganiseerd door Literaire en Culturele Kring Apollo.