Resultaat 41 - 50 (van 55)

• Lucas wint online Minecraftwedstrijd Bekijk details

10 juli 2020

Lucas van Raaijen uit Nunspeet is de grote winnaar van de online Minecraftwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Hij bouwde het mooiste virtuele huis tijdens de online wedstrijd met 25 medebouwers.

Bekijk details van Lucas wint online Minecraftwedstrijd

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen Bekijk details

1 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• Bibliotheek in Coronatijd: hoe deden we het? Bekijk details

23 juni 2020

De deuren moesten dicht en toch gingen we door. Zichtbaar, maar ook onzichtbaar. De inwoners van ons werkgebied wilden nog steeds of zelfs meer lezen. Helaas was het lenen van fysieke boeken niet meer mogelijk per 16 maart, maar digitaal juist wel want de digitale mogelijkheden bij de Bibliotheek zijn ook enorm.

Bekijk details van Bibliotheek in Coronatijd: hoe deden we het?

• Haal de bieb in huis met de BezorgBieb! Bekijk details

22 juni 2020

Ben je slecht ter been en kun je daardoor niet naar de Bibliotheek? Of behoor je vanwege het corona-virus tot een kwetsbare doelgroep? Maak dan gebruik van de BezorgBieb!

Bekijk details van Haal de bieb in huis met de BezorgBieb!

• Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het! Bekijk details

18 juni 2020

TopTaal en de Bibliotheek gaan vanaf dinsdag 30 juni gratis online Nederlandse lessen verzorgen voor anderstaligen. Deze lessen zijn alleen voor volwassenen zonder inburgeringsplicht. Het gaat om het beter leren spreken van de Nederlandse taal in het dagelijks leven. De taal kan zo veilig thuis worden geoefend ondanks de beperkende maatregelen.

Bekijk details van Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het!

• Doe mee met de online Minecraft Bouwwedstrijd! Bekijk details

16 juni 2020

Als je het kunt dromen, kun je het bouwen. Zet je verbeelding en oneindige grondstoffen aan het werk en creëer iets geweldigs! Meld je woensdagmiddag 8 juli om 13.30 uur vanuit je eigen huis, met je PC of laptop aan op onze giga Minecraft Server en ga multibouwen met wel 30 kinderen!

Bekijk details van Doe mee met de online Minecraft Bouwwedstrijd!

• BoekStart voor jou! - Nummer 26 staat online Bekijk details

9 juni 2020

Mama Esmee: ‘Lori (4 mnd) bekijkt alle boekjes die ze voor zich krijgt aandachtig. Sterker nog, ze wil er alles aan ontdekken: kijken, grijpen, voelen, bijten, proeven. Als ouders weten we dat boekjes al vroeg bijdragen aan een goede taalontwikkeling, maar als je bezig bent, besef je dat het vooral leuk is om samen het ‘lezen’ te ontdekken. Dit lekker kleurrijke boekje is nu favoriet, maar dieren en boekjes met geluid zijn ook erg geliefd.’

Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 26 staat online

• Ontmoet schrijvers online Bekijk details

8 juni 2020

Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers. Gedurende zeven weken kun je verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats.

Bekijk details van Ontmoet schrijvers online

• Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag Bekijk details

8 juni 2020

Zondag 21 juni is het vaderdag! Wil je jouw vader iets bijzonders geven? Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap voor pappa, opa of iemand anders die je op die dag wil verrassen. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent.

Bekijk details van Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag

• Bibliotheek start met BezorgBieb Bekijk details

8 juni 2020

De Bibliotheek is weer open voor mensen die zelf naar de Bibliotheek kunnen komen of een ander hebben die dat voor hen kan doen. Voor mensen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is, start Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Gresbo Post de dienst BezorgBieb. Leden die aan huis gebonden zijn en geen andere manier van lezen hebben, kunnen bellen met 085-2733575. Wij zorgen dan gratis voor de bezorging van boeken aan huis.

Bekijk details van Bibliotheek start met BezorgBieb