Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 113)

 • Gedichtendag 2022 Bekijk details

  22 maart 2022

  Beleef een verrassende avond tijdens Gedichtendag 2022 met voormalig Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. De Gedichtendag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Muurgedichten Nunspeet, Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga.

 • Nunspeetse winnaar voorleeswedstrijd gaat door naar de provinciale ronde Bekijk details

  16 maart 2022

  Sophie van Keulen van de Petraschool uit Nunspeet heeft de regionale ronde van de Voorleeswedstrijd gewonnen! Sophie gaat nu door naar de provinciale ronde op maandagavond 4 april.

 • Seniorencolleges Sociale Psychologie Bekijk details

  16 maart 2022

  Hoe gedragen we ons in groepen? Hoe sociaal zijn wij mensen eigenlijk? En waarom hebben we soms vooroordelen? Ontdek het tijdens deze colleges!

 • Winnaars van de Leesbaarheidsverkiezingen 2022 Bekijk details

  5 maart 2022

  In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart zijn de politieke partijen in onze vier gemeentes beoordeeld op de leesbaarheid van hun verkiezingsprogramma.

 • Seniorencolleges Bekijk details

  28 februari 2022

  Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan verzorgt interactieve live colleges voor senioren, gegeven door studenten. Van wereldgeschiedenis tot politiek, elke keer wordt er een ander thema behandeld door een nieuwe student. Want samen met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan streeft de Bibliotheek naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is.

 • Op zoek naar een leuk boek? Bekijk details

  23 februari 2022

  Sinds kort staat in bibliotheek Nunspeet een tafel vol met boeken met een QR-code sticker. Door de code te scannen, kom je te weten of er professionele achtergrondinformatie over het boek beschikbaar is. Je kunt nu gelijk een uittreksel of recensie bekijken. Handig om je bijvoorbeeld voor te bereiden op je mondeling, examen of boekverslag!

 • Dit zijn de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijden 2022! Bekijk details

  14 februari 2022

  De afgelopen weken hebben in totaal 44 voorlezers uit de gemeenten Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten gestreden tijdens de kwart finales van de Nationale Voorleeswedstrijden. De plaatselijke voorleeswedstrijd werd georganiseerd door de bibliotheek Noordwest Veluwe. Dit jaar vond de wedstrijd online plaats via Zoom. De winnaars zullen binnenkort hun woonplaats vertegenwoordigen tijdens de halve finale. Hieronder de winnaars!

 • Timo Verbeek nieuwe stadsdichter van Harderwijk Bekijk details

  31 januari 2022

  De 22 - jarige Harderwijker Timo Verbeek is de nieuwe Stadsdichter van Harderwijk voor de komende drie jaar. Hij nam afgelopen vrijdag, tijdens de Poëzieweek, als zevende Stadsdichter de pen over van Henk Ruiter. Dat gebeurde in bijzijn van wethouder Gert Jan van Noort.

 • Aanpassingen in onze collectie Bekijk details

  20 januari 2022

  De collectie van de openbare bibliotheek bestaat uit verschillende bronnen van kennis en cultuur die gezamenlijk bijdragen aan de functie van de bibliotheek. Wij bieden digitale bronnen aan in elke bibliotheekvestiging via onze computers.

 • Lezing Wim Daniëls Bekijk details

  18 januari 2022

  Wim Daniëls, bekend van zijn boeken en optredens op radio en tv, komt donderdag 10 maart naar Theater Stroud. Taalmeester Daniëls vertelt over onze taal, zijn schrijverschap en boeken. Op luchtige wijze, vol humor en ook nog eens heel leerzaam. Dat wordt genieten in Putten!

Paginanavigatie