Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 117)

 • BoekStart voor jou! - Nummer 27 staat online Bekijk details

  7 oktober 2020

  Mama Saskia: ‘Ava leest heel geconcentreerd haar knisperboekje. Pas 5 maanden oud en nu al dol op lezen!’

 • Een Kinderboekenweek vol schrijvers in de Bibliotheek Bekijk details

  22 september 2020

  Volgende week trapt de bibliotheek de Kinderboekenweek af met twee grote kinderboekenschrijvers in de vestigingen: Marcel van Driel en Lydia Rood. Op zaterdag 10 oktober ontvangt de bibliotheek nóg een schrijver van formaat, namelijk Masja Parlevliet van het boek ‘Swoertje wroet in vroeger’.

 • Kinderboekenweek: 'En toen!' Bekijk details

  15 september 2020

  Tijdens de Kinderboekenweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op reis door de geschiedenis van de regio Noordwest Veluwe. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

 • Installatie eerste dorpsdichter Putten Bekijk details

  9 september 2020

  Pieter van Heiningen, de eerste dorpsdichter van Putten, zal op maandag 21 september voor het eerst te zien en horen zijn in het centrum van Putten. Van Heiningen werd in juni al gekozen als dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing, maar moest even wachten met zijn eerste publieke optreden.

 • Zoektocht naar eerste dorpsdichter Nunspeet Bekijk details

  1 september 2020

  Bibliotheek Noordwest Veluwe is in samenwerking met Stichting Muurgedichten Nunspeet op zoek naar een dorpsdichter, wonend in de gemeente Nunspeet, die bijzondere gedichten wil schrijven over actuele of historische gebeurtenissen, plekken en mensen binnen deze gemeente.

 • Zelf de bijsluiter kunnen lezen, daar heb je recht op! Bekijk details

  19 augustus 2020

  Zelf bijsluiters kunnen lezen, zelf de belastingaangifte doen, zelf een mooie C.V. opstellen, zelf je kind met huiswerk helpen en zelf je kind voorlezen. De provincie Gelderland gaat de komende tijd samen met de Taalhuizen van de Bibliotheken en de gemeenten mensen aansporen zich te melden voor een cursus waarmee je digitaal en taal-vaardiger kan worden.

 • Het zijn gouden weken in de Bibliotheek Bekijk details

  19 augustus 2020

  De hele maand september maak je kans op exclusieve VIP tickets voor een speciale voorstelling van theater Brillekip en Spiegel bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. Vind jij een gouden ticket in je gereserveerde kinderboek? Dan mag jij samen met een vriend, vriendin, broertje of zusje naar de voorstelling!

 • Bibliotheek deelt boeken uit aan ruim 3300 basisschoolleerlingen Bekijk details

  16 juli 2020

  De leesconsulenten van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn de afgelopen week langs 11 basisscholen in Ermelo, Harderwijk en Putten gegaan. Ze deelden tasjes uit aan 3325 leerlingen om zo de zomer lezend door te brengen. Op deze manier ondersteunt de Bibliotheek de scholen in hun strijd tegen de leesdip. De leesdip is het dalen van het leesniveau in de zomervakantie.

 • Lucas wint online Minecraftwedstrijd Bekijk details

  10 juli 2020

  Lucas van Raaijen uit Nunspeet is de grote winnaar van de online Minecraftwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Hij bouwde het mooiste virtuele huis tijdens de online wedstrijd met 25 medebouwers.

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen Bekijk details

  1 juli 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Paginanavigatie