Wie wordt de nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk?

Gepubliceerd op: 12 januari 2022 10:02

Stichting Stadsdichter Harderwijk gaat op zoek naar een nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk.

Dat meldt de stichting op de website www.stadsdichterharderwijk.nl.

In april 2022 wordt, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, de nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk en Hierden voor de duur van drie jaar geïnstalleerd.

De inzending verloopt via de website van de stichting
Uiterlijk donderdag 17 februari 2022 kunnen jonge dichters uit Harderwijk en Hierden tot en met de leeftijd van 16 jaar zich aanmelden via de website van de stichting. Ze worden gevraagd een gedicht met een vrij thema in te zenden en een gedicht dat met Harderwijk of Hierden te maken heeft. 

Een jury van deskundigen selecteert eerst de beste inzendingen
Die dichters krijgen een aantal workshops via Cultuurkust aangeboden door een professionele dichter/woordkunstenaar. Uit die groep wordt uiteindelijk de Juniorstadsdichter door de jury gekozen. Het Stichtingsbestuur draagt deze dan voor bij het college van burgemeester en wethouders. Dit college benoemt dan de nieuwe Juniorstadsdichter voor drie jaar. 

Naomi Ramaker was de laatste Juniorstadsdichter
Zij werd in 2016 benoemd tot de eerste Juniorstadsdichter van Harderwijk. Zij was destijds winnaar van het ‘Dichter in de klas’-project waaraan 44 schoolgroepen hebben meegedaan. Naast de komst van de Juniorstadsdichter is op dit moment ook de voorbereiding aan de gang van de zevende Stadsdichter van Harderwijk.