Resultaat 71 - 80 (van 88)

• Bibliotheek in Coronatijd: hoe deden we het? Bekijk details

23 juni 2020

De deuren moesten dicht en toch gingen we door. Zichtbaar, maar ook onzichtbaar. De inwoners van ons werkgebied wilden nog steeds of zelfs meer lezen. Helaas was het lenen van fysieke boeken niet meer mogelijk per 16 maart, maar digitaal juist wel want de digitale mogelijkheden bij de Bibliotheek zijn ook enorm.

Bekijk details van Bibliotheek in Coronatijd: hoe deden we het?

• Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het! Bekijk details

18 juni 2020

TopTaal en de Bibliotheek gaan vanaf dinsdag 30 juni gratis online Nederlandse lessen verzorgen voor anderstaligen. Deze lessen zijn alleen voor volwassenen zonder inburgeringsplicht. Het gaat om het beter leren spreken van de Nederlandse taal in het dagelijks leven. De taal kan zo veilig thuis worden geoefend ondanks de beperkende maatregelen.

Bekijk details van Vanuit je woonkamer je Nederlandse taal verbeteren? Zo makkelijk kan het!

• Doe mee met de online Minecraft Bouwwedstrijd! Bekijk details

16 juni 2020

Als je het kunt dromen, kun je het bouwen. Zet je verbeelding en oneindige grondstoffen aan het werk en creëer iets geweldigs! Meld je woensdagmiddag 8 juli om 13.30 uur vanuit je eigen huis, met je PC of laptop aan op onze giga Minecraft Server en ga multibouwen met wel 30 kinderen!

Bekijk details van Doe mee met de online Minecraft Bouwwedstrijd!

• BoekStart voor jou! - Nummer 26 staat online Bekijk details

9 juni 2020

Mama Esmee: ‘Lori (4 mnd) bekijkt alle boekjes die ze voor zich krijgt aandachtig. Sterker nog, ze wil er alles aan ontdekken: kijken, grijpen, voelen, bijten, proeven. Als ouders weten we dat boekjes al vroeg bijdragen aan een goede taalontwikkeling, maar als je bezig bent, besef je dat het vooral leuk is om samen het ‘lezen’ te ontdekken. Dit lekker kleurrijke boekje is nu favoriet, maar dieren en boekjes met geluid zijn ook erg geliefd.’

Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 26 staat online

• Ontmoet schrijvers online Bekijk details

8 juni 2020

Ontmoet Schrijvers Online is een wekelijkse serie online interviews met schrijvers. Gedurende zeven weken kun je verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats.

Bekijk details van Ontmoet schrijvers online

• Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag Bekijk details

8 juni 2020

Zondag 21 juni is het vaderdag! Wil je jouw vader iets bijzonders geven? Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap voor pappa, opa of iemand anders die je op die dag wil verrassen. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent.

Bekijk details van Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag

• Dichter bij de vrijheid Bekijk details

23 april 2020

Bibliotheek Noordwest Veluwe nodigt inwoners uit haar verzorgingsgebied Putten, Ermelo, Harderwijk, Elspeet en Nunspeet van harte uit, om met zelfgeschreven gedichten, uiting te geven aan de waarde van de vrijheid.

Bekijk details van Dichter bij de vrijheid

• Stadsgedicht 75 jaar bevrijding Bekijk details

20 april 2020

In de maanden april en mei van dit jaar zouden vele herdenkingen van 75 jaar bevrijding plaatsvinden. Door alle Coronamaatregelen kunnen deze niet fysiek plaatsvinden.

Bekijk details van Stadsgedicht 75 jaar bevrijding

• BoekStart voor jou! - Nummer 25 staat online Bekijk details

15 april 2020

Mama Carola: 'Boeken worden hier in huis veel (voor)gelezen. Ook Sofie (5 jr), en haar broertje Floris (3 jr), lezen graag voor aan hun zusje Tessa (1,5 jr). Dit kijk- en zoekboek over voertuigen is één van de favorieten. Tessa pakt steeds een boekje en klimt dan weer op schoot, tot er een enorme stapel boeken is ontstaan.'

Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 25 staat online

• Corona-tijd inspiratie voor dichters Bekijk details

14 april 2020

Zowel Henk Ruiter (Stadsdichter Harderwijk) als Sarah Scholts (Dorpsdichter Ermelo) hebben een nieuw gedicht gepubliceerd over de corona-tijd.

Bekijk details van Corona-tijd inspiratie voor dichters

Paginanavigatie