Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 114)

 • Anouk Kok wint de voorleeswedstrijd in Harderwijk Bekijk details

  12 februari 2021

  Anouk Kok van basisschool C.B.S. de Bron uit Harderwijk heeft vanavond de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen die Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd heeft.

 • Amber van Eikenhorst wint de voorleeswedstrijd in Putten Bekijk details

  8 februari 2021

  Amber van Eikenhorst van de Gabrielschool Putten heeft afgelopen zaterdagmiddag de plaatselijke voorleeswedstrijd die Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd heeft gewonnen.

 • Isabel Berkhof wint de Ermelose voorleeswedstrijd! Bekijk details

  8 februari 2021

  Isabel Berkhof van basisschool Prins Willem Alexander school uit Ermelo heeft de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorleeswedstrijd wordt ieder jaar door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd in alle gemeenten.

 • Bibliotheek biedt gratis digitale workshops aan in de voorjaarsvakantie Bekijk details

  5 februari 2021

  Speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar biedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe deze voorjaarsvakantie allerlei leuke en leerzame workshops aan. Ontwerpen, knutselen en verdiepen in techniek: het kan allemaal in het Digilab.

 • De Bibliotheek luidt Nationale Voorleesdagen in met speciaal voorleesontbijt Bekijk details

  18 januari 2021

  De Nationale Voorleesdagen zijn vandaag begonnen. Ieder jaar luidt de Bibliotheek deze feestelijke dagen in met een voorleesontbijt. Zo ook dit jaar: in de hele regio genoten kleuters vanochtend van het prentenboek ‘Coco kan het!’ tijdens een wel heel bijzonder voorleesontbijt.

 • BoekStart voor jou! - Nummer 28 staat online Bekijk details

  18 januari 2021

  Mama Marloes: ‘We vragen ons soms af wie Esja (3 maanden) leuker vindt, papa en mama of Dikkie Dik. Als ze ons ziet, lacht ze soms, als ze het boekje van Dikkie Dik ziet, begint ze altijd direct te lachen!’

 • Voorlezen is een feest tijdens de Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  15 januari 2021

  De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur. Van 20 januari t/m 30 januari schenken we door middel van digitale activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Dit jaar staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ geschreven door Loes Riphagen centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Luister je mee?

 • Niet boekerig aangelegd Bekijk details

  17 december 2020

  “Ik weet dat ik soms warrig praat, ik geef mezelf altijd feedback na een gesprek en ben dan heel kritisch op mezelf,” merkt Herwin van Elten (27) tijdens het gesprek op. “Als ik van Gea een verhaaltje moet schrijven, en zij gaat het dan voorlezen, word ik heel nerveus. Bang dat ik het niet goed heb gedaan.” Herwin is een vlotte spreker. Als je hem hoort praten, verwacht je niet dat hij moeilijk leest en schrijft, laaggeletterd is.

 • Drie keer bijbaan in bieb Bekijk details

  11 december 2020

  Onlangs heeft de Ermelose vestiging van de Bibliotheek Noordwest Veluwe in het gemeentehuis een definitieve plaats gekregen. Om het ‘verkeer’ van de ruim 200.000 uitleningen per jaar in goede banen te leiden, worden de medewerkers in de prachtige, nieuw ingerichte ruimte bijgestaan door zeven enthousiaste opruimhulpen.

 • StartCollege Entree start samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe Bekijk details

  30 november 2020

  Samen ervoor zorgen dat de taalvaardigheid van NT2-studenten wordt vergroot, zodat zij zich nóg beter kunnen redden en succesvoller worden in de maatschappij. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen StartCollege Entree, onderdeel van Landstede Groep, en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Paginanavigatie