Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 113)

 • Zomerleeschallenge voor alle basisschoolkinderen Bekijk details

  20 juni 2023

  Heb je ook zin in een uitdaging deze zomer? Doe mee met de zomerleeschallenge en verdien een heerlijk ijsje! De zomerleeschallenge wordt eind juni uitgedeeld bij iedere basisschool in de regio. De oranje opdrachten laat je zien in de bieb tijdens onze fullservice openingstijden. Daar krijg je dan een sticker voor. De andere opdrachten mag je met iemand anders samen doen!

 • Ook Financieel Trefpunt in Bibliotheek Elspeet voor hulp bij geldzaken Bekijk details

  5 juni 2023

  Op maandag 5 juni is het Financieel Trefpunt Elspeet geopend. Wethouder Jennifer Elskamp verrichte de opening in het Kulturhus aan de Nachtegaalweg 2 in Elspeet.

 • Muziektheatervoorstelling Antigone Bekijk details

  1 juni 2023

  Dit voorjaar worden in diverse Gelderse gemeenten Vrijheidsdagen georganiseerd. In de gemeente Harderwijk zal de Jongerentheatergroep Wolf begin juni de muziektheatervoorstelling Antigone opvoeren. Bibliotheek Noordwest Veluwe en Cultuurkust zijn samen opgetrokken om deze voorstelling mogelijk te maken binnen de Gelderse Vrijheidsdagen.

 • Word jij de nieuwe dorpsdichter van Putten? Bekijk details

  10 mei 2023

  Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar een opvolger voor de huidige dorpsdichter Pieter van Heiningen. Woon je in Putten, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 30 juni.

 • Bibliotheek op school feestelijk geopend op twee locaties bij CBS de Schakel Harderwijk Bekijk details

  8 mei 2023

  Onder grote belangstelling is op maandag 8 mei de Bibliotheek op school feestelijk geopend op de Schakel in Harderwijk. In de ochtend werd de onderbouwlocatie feestelijk geopend en ging Leesmediacoach Annemijn Norg meteen voorlezen aan alle klassen.

 • Macy Kroezen wint Junior Dictee Harderwijk-Ermelo 2023 Bekijk details

  11 april 2023

  Op woensdag 5 april 2023 werd op initiatief van de Lions Harderwijk en de Bibliotheek Noordwest Veluwe, in de raadzaal van het ‘Huis van de Stad’, de finale gehouden van het Junior Dictee.

 • Dit jaar al meer dan honderd bezoekers op het Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  30 maart 2023

  Sinds vorig jaar hebben we in al onze vestigingen Informatiepunten Digitale Overheid ingericht, de zogenaamde IDO’s. Bij deze punten kun je terecht met vragen over de werking van websites van de overheid. Maar ook als je zoekende bent naar de juiste maatschappelijke organisaties en niet weet waar je naar toe moet gaan.

 • Filmbieb stopt per 1 juli Bekijk details

  21 maart 2023

  Dienstverlening Filmbieb stopt per 1 juli 2023. Bij de fusie tussen Muziekweb en Beeld & Geluid van afgelopen jaar was het uitfaseren van Filmbieb één van de afspraken. Filmbieb was de afgelopen jaren onderdeel van Muziekweb.

 • Gemeenteraad Harderwijk unaniem eens: elke basisschool krijgt eigen bibliotheek Bekijk details

  1 maart 2023

  De gemeenteraad in Harderwijk is het unaniem eens: alle basisscholen in Harderwijk mogen meedoen aan het programma de Bibliotheek op school. De recent aangenomen motie betekent een structurele samenwerking tussen de gemeente, de Bibliotheek Noordwest Veluwe en de scholen. Met de Bibliotheek op school krijgen kinderen toegang tot een collectie jeugdboeken op school en werken ze spelenderwijs aan hun taal en algemene ontwikkeling.

 • Oproep: wij zoeken Levende Boeken! Bekijk details

  19 januari 2023

  Heb jij ook te maken met vooroordelen over jou? Over hoe je eruit ziet of wie je bent? Vertel je eigen verhaal tijdens de Living Library en help zo mee om vooroordelen te verminderen. Op 11 maart 2023 vindt er in Nunspeet voor het eerst bij Bibliotheek Noordwest Veluwe een Living Library plaats. En we zoeken hiervoor Levende Boeken!

Paginanavigatie