Timo Verbeek nieuwe stadsdichter van Harderwijk

Gepubliceerd op: 31 januari 2022 09:21

De 22 - jarige Harderwijker Timo Verbeek is de nieuwe Stadsdichter van Harderwijk voor de komende drie jaar. Hij nam afgelopen vrijdag, tijdens de Poëzieweek, als zevende Stadsdichter de pen over van Henk Ruiter. Dat gebeurde in bijzijn van wethouder Gert Jan van Noort.

Timo Verbeek heeft al ervaring op het gebied van poëzie
Zijn eerste bundel was getiteld Het grote niets. Hij volgde de studie Kunst & Economie met als (keuze)vakken Storytelling en Schrijfvaardigheid. Naast de studie heeft hij twee keer meegedaan aan Kunstbende – een kunstcompetitie voor jongeren – in de categorie Taal (2018/2019) en Muziek (2019). Verder heeft hij meegedaan aan het International Music Meeting Festival (2019) en Onbederf'lijk Vers, een poëziefestival in Nijmegen.

Er waren zes dichters die inzendingen hadden ingestuurd voor het Stadsdichterschap
De Stichting Stadsdichter Harderwijk had een oproep gedaan aan alle Harderwijkers boven de 18 jaar om gedichten in te zenden. Een jury heeft van de zes inzendingen de drie beste inzendingen anoniem uitgekozen. Aan de drie beste inzenders werd gevraagd om een tweede gedicht in te sturen met een film waarin de gedichten werden voorgedragen. “Ondanks dat de keuze uiteindelijk unaniem was, was de keuze wel moeilijk”, aldus Johan Hijnberg, voorzitter van de stichting. “We zijn in ieder geval blij met het aantal inzendingen. Dat betekent dat poëzie leeft in onze stad.”

De Stadsdichter krijgt de vrijheid om minimaal zes gedichten te maken
Volgens voorzitter Hijnberg is de Stadsdichter de vertolker van alle gebeurtenissen en bijzondere bijeenkomsten en herdenkingen in Harderwijk en Hierden. Hij mag naar eigen stijl invulling geven aan zijn opdracht. Zijn gedichten worden net als die van zijn voorgangers geplaatst op de website www.stadsdichterharderwijk.nl.

(Foto: Ton Pors)