Gedichtendag 2022

Gepubliceerd op: 22 maart 2022 10:09

Beleef een verrassende avond tijdens Gedichtendag 2022 met voormalig Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. De Gedichtendag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Muurgedichten Nunspeet, Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga.

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland en woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met haar eerste dichtbundel. Er volgden er nog vier, waarvan de laatste in 2017 is verschenen. Voor haar werk ontving Ester Naomi Perquin onder meer de Anna Blamanprijs, de J.C. Bloemprijs en de VSB Poëzieprijs. 

Perquin schrijft naast gedichten ook essays en korte verhalen, geeft workshops en masterclasses en is columnist voor De Groene Amsterdammer. Een deel van haar
columns is verzameld in Binnenkort in dit theater en uitgegeven bij Van Oorschot. Zij leverde bijdragen aan onder meer De Gids, Trouw, de Volkskrant en NRC Handelsblad. Ze co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht en was van 2017 tot en met 2019 Dichter des Vaderlands. Met grote regelmaat draagt ze haar werk voor op festivals in binnen- en buitenland. 

Algemene informatie

  • Wanneer: Donderdag 12 mei 2022
  • Waar: Filmzaal Veluvine
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Kaarten: € 10,00 – € 17,50, te bestellen via de website van Veluvine.