Isabel Berkhof wint de Ermelose voorleeswedstrijd!

Gepubliceerd op: 8 februari 2021 11:45

Isabel Berkhof van basisschool Prins Willem Alexander school uit Ermelo heeft de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorleeswedstrijd wordt ieder jaar door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd in alle gemeenten.

De wedstrijd vond dit jaar online plaats via een zoommeeting. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Ermelo vertegenwoordigen in de halve finale en wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021.

De 8 kandidaten werden, online aangemoedigd door hun supporters. Ze werden om de beurt door presentator en bibliotheekmedewerker Kim Huisman voorgesteld aan het online aanwezige publiek. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken. Dit jaar bestond de jury uit de Burgemeester van Ermelo, mevrouw Burmanje,  Sarah Scholts, dorpsdichter  Ermelo en Ronald van Veen van de ChristenUnie. Ze hadden er een pittige taak aan maar werden ook blij verrast door het hoge niveau.

Isabel Berkhof las een fragment voor uit het boek ‘Suzy D feest lekker mee’ van Karen Saunders. De jury vond dat ze helder en duidelijk voorlas en de aandacht van de aanwezigen lang wist vast te houden.