Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 113)

 • Maak een elektronische wenskaart voor vaderdag Bekijk details

  8 juni 2020

  Zondag 21 juni is het vaderdag! Wil je jouw vader iets bijzonders geven? Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap voor pappa, opa of iemand anders die je op die dag wil verrassen. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent.

 • Dichter bij de vrijheid Bekijk details

  23 april 2020

  Bibliotheek Noordwest Veluwe nodigt inwoners uit haar verzorgingsgebied Putten, Ermelo, Harderwijk, Elspeet en Nunspeet van harte uit, om met zelfgeschreven gedichten, uiting te geven aan de waarde van de vrijheid.

 • Stadsgedicht 75 jaar bevrijding Bekijk details

  20 april 2020

  In de maanden april en mei van dit jaar zouden vele herdenkingen van 75 jaar bevrijding plaatsvinden. Door alle Coronamaatregelen kunnen deze niet fysiek plaatsvinden.

 • BoekStart voor jou! - Nummer 25 staat online Bekijk details

  15 april 2020

  Mama Carola: 'Boeken worden hier in huis veel (voor)gelezen. Ook Sofie (5 jr), en haar broertje Floris (3 jr), lezen graag voor aan hun zusje Tessa (1,5 jr). Dit kijk- en zoekboek over voertuigen is één van de favorieten. Tessa pakt steeds een boekje en klimt dan weer op schoot, tot er een enorme stapel boeken is ontstaan.'

 • Corona-tijd inspiratie voor dichters Bekijk details

  14 april 2020

  Zowel Henk Ruiter (Stadsdichter Harderwijk) als Sarah Scholts (Dorpsdichter Ermelo) hebben een nieuw gedicht gepubliceerd over de corona-tijd.

 • Ontdek het AppCamp in Bibliotheek Putten Bekijk details

  25 februari 2020

  Kinderen groeien op in een andere wereld; een wereld vol media. Elke dag komen er honderden apps bij in alle soorten en maten. Je wilt als ouder of opvoeder het beste voor je kind, maar hoe vind je dat in deze app jungle?

 • De Taalcafé’s zoeken taalvrijwilligers! Bekijk details

  18 oktober 2019

  ‘De vrijwilligers in het Taalcafé zijn vriendelijk en ze geven je vertrouwen om vrijuit te spreken in de nieuwe taal.’ De Engelse Nigel en de Turkse Betül zijn beiden hoogopgeleid en vertellen enthousiast, inmiddels in redelijk vlot Nederlands, hoe goed zij zijn geholpen door de taalvrijwilligers. Door gesprekken in het Nederlands en door het lezen van teksten in het café durven ze nu allebei ook buiten de deur de taal te spreken.

 • Bieb in Harderwijk houdt kinderen in de zomer op ‘leuke en gezellige’ manier aan het lezen Bekijk details

  11 juli 2019

  Geef een kind zes weken schoolvakantie en het leesniveau zakt zienderogen. De gruwel voor elke basisschool. Maar na deze zomer, zou dat in Harderwijk wel eens anders kunnen zijn. De bibliotheek Noordwest Veluwe trekt zes donderdagen met kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om ze te laten lezen en met taal bezig te zijn. (bron: De Stentor)

 • Uwoon leert lezen en schrijven met laaggeletterden Bekijk details

  11 juli 2019

  Geen ingewikkelde proza, korte zinnen, veel pictogrammen en vooral: meer begrip. Woningstichting Uwoon stort zich, samen met het Taalhuis van de Bibliotheek, al een jaar lang met veel enthousiasme in de strijd tegen laaggeletterdheid. Een beweging die juist aan de ‘frontlinie’ ontstond: de medewerkers die dagelijks met klanten te maken hebben. (bron: De Stentor)

 • Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook Bekijk details

  21 juni 2019

  Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke. Aap, noot, mies, en wim, zus en jet. Het zijn, net als voor veel mensen, de eerste woorden die Theo Smidt (42) uit Harderwijk heeft leren lezen en schrijven. Maar dat deed hij niet zoals de meesten op de basisschool, maar anderhalf jaar geleden. De Harderwijker was één van de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. (bron: De Stentor)

Paginanavigatie