Anouk Kok wint de voorleeswedstrijd in Harderwijk

Gepubliceerd op: 12 februari 2021 09:30

Anouk Kok van basisschool C.B.S. de Bron uit Harderwijk heeft vanavond de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen die Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd heeft.

De wedstrijd vond dit jaar online plaats. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd die in een zoomvergadering werd gehouden. De winnaar zal binnenkort Harderwijk vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

De 11 kandidaten werden, online aangemoedigd door hun supporters. Ze werden om de  beurt door presentator en bibliotheekmedewerker Annemarie Muller kort aan het online aanwezige publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken. Wethouder Van Noort, Danielle Wetters van de Bruna Harderwijk en dorpsdichter Henk Ruiter hadden er als juryleden een flinke taak aan maar waren ook zeer te spreken over het hoge niveau van de leesvaardigheid van de kinderen.

Anouk Kok las een fragment voor uit het boek ‘Hoera voor Floor’, van Marjon Hoffman. De jury vond dat ze vol passie en met oog voor details voorlas. Ze las zeer interactief voor en nam de luisteraars echt mee. Anouk zal één van de 9 deelnemers zijn aan de halve finale die op 5 maart online gehouden zal worden via een livestream vanuit Harderwijk in samenwerking met de communicatiemakers uit Harderwijk.