Gratis kennismakingscursus Nederlands voor Europeanen

Gepubliceerd op: 13 april 2021 17:52

Vanuit je woonkamer met je laptop of tablet starten met het leren van de Nederlandse taal? Het kan gratis voor Europeanen die wonen in Nunspeet, Ermelo en Putten.

Deze korte kennismakingscursus van 10 online Nederlandse lessen is voor beginners. Het doel is om beter Nederlands te spreken in het dagelijks leven. Daarbij hoort ook aandacht voor lezen en luisteren. De lessen zijn voor volwassenen die geen inburgeringsplicht hebben. Mensen met een Europees of Turks paspoort kunnen daarom gratis mee doen. 

TopTaal en de Bibliotheek Noordwest Veluwe zetten in het voorjaar en najaar van 2021 drie van deze cursussen op. Daarna is een vervolgcursus bij taalschool TopTaal mogelijk. Deze wordt geheel gratis aangeboden aan gemotiveerde cursisten.

Om aan de kennismakingscursus deel te nemen moeten cursisten een goede internetverbinding hebben en een computer, tablet of smartphone waarmee kan worden ingelogd. Voor de start krijgen de cursisten een telefonisch gesprek en hulp bij het inloggen. 

Wil je meedoen of ken je iemand die zou willen meedoen? Informeer naar de mogelijkheden of meld je aan door een bericht te sturen naar taalhuis@bnwv.nl of bel/app met de taalco√∂rdinator op 06-57512983. Laat in ieder geval naam, woonplaats en telefoonnummer achter.