Media Ukkie Dagen 2021 - Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Gepubliceerd op: 8 maart 2021 09:54

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

We geven antwoord op vragen, zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media? 
Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt.

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

In deze themaweek zijn er activiteiten voor jong en oud zoals de online jeugdvoorstelling 'Het Muizenhuis weekend' (3+), de workshop Bio Plastic maken, Online voorlezen en een tweetal grote webinars voor ouders, opvoeders en professionals. Zet je favoriete activiteiten tijdens de Media Ukkie Dagen alvast in je agenda. 

Daarnaast krijg je tijdens de Media Ukkie Dagen 2021 de gelegenheid om een lidmaatschap af te sluiten bij de Bibliotheek, waarbij je geen inschrijfkosten (€ 3,-) hoeft te betalen. 

 • Een avond vol 'Appvoeding' - online webinar

  Tijdens het online webinar ‘Appvoeding’ op dinsdag 30 maart neemt mediacoach Evelyn Verburgh ons mee in de wereld van digitale opvoeding, met mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere producer Ron Feuler van de Zappelin app en Meester Sander.

 • Landelijk webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

  Op woensdag 31 maart neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen.Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

 • Online jeugdvoorstelling 'Het Muizenhuis weekend' (3+)

  Is jouw kleuter ook fan van het boek ‘Het Muizenhuis’? Kan jouw kleuter ook úren in het boek kijken naar de platen van Sam & Julia?
  Op zondag 28 maart kun je samen met Sam & Julia allerlei avonturen beleven in het Muizenhuis weekend.

 • Online Voorlezen - Mama Kwijt

  De meeste kinderen vinden het heerlijk om te worden voorgelezen. Soms steeds weer hetzelfde boek en soms uit een gevarieerd aanbod. Op woensdagmiddag 31 maart om 14.00 uur wordt er online voorgelezen uit het prentenboek 'Mama kwijt' met behulp van vertelplaten en een vertelkastje.

 • Online Voorlezen - Mama Kwijt

  De meeste kinderen vinden het heerlijk om te worden voorgelezen. Soms steeds weer hetzelfde boek en soms uit een gevarieerd aanbod. Op woensdagmiddag 31 maart om 14.30 uur wordt er online voorgelezen uit het prentenboek 'Mama kwijt' met behulp van vertelplaten en een vertelkastje.

 • Bio plastic maken (vanaf 4 jaar)

  Maak tijdens de Media Ukkie Dagen een plastic van natuurlijke materialen! Bio plastic is een plastic wat gemaakt is van hernieuwbare, natuurlijke materialen.In deze online Digilab workshop leer je zelf bioplastic maken met als basis zetmeel, glycerine en water.