Kinderjury 2021 – De lezersprijs van de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 2 maart 2021 15:30

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan vorm jij samen met de rest van de Nederlandse kinderen de Kinderjury! Kies jouw favoriete boek uit 2020. Jullie bepalen met elkaar welk boek de Prijs van de Kinderjury in ontvangst mag nemen. De Kinderjury wordt toegekend in twee leeftijdscategorieën, van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

Leesweken 
Van 3 maart tot en met 9 mei lees je zoveel mogelijk boeken, die in 2020 zijn uitgeven.
De Tiplijst is een boekenlijst die je helpt bij het ontdekken van nieuwe boeken. Deze lijst helpt je ook bij het bepalen van jouw favoriete boek. Van 50 boeken uit 2020 kun je de eerste hoofdstukken lezen om te ontdekken of je het boek leuk vindt. Lees alvast een stukje van het boek en kijk of het boek bij je past! Je mag ook recensies achterlaten bij al die boeken. Op deze manier help jij andere kinderen met hun zoektocht naar hun favoriete boek.

In de Bibliotheek zijn de boeken waarop gestemd mag worden te herkennen aan de sticker ‘Kinderjury 2021’ op de boeken.

Stemweek
In de Stemweek kun je jouw stem uitbrengen. Dan vorm je samen met alle kinderen van Nederland de Kinderjury 2021.
De Stemweek loopt van maandag 10 t/m zondag 16 mei en is dus hét moment om jouw stem te laten horen! Op 24 juni a.s. wordt bekend gemaakt welk boek de meeste stemmen heeft gekregen. Dat boek wint de Prijs van de Kinderjury 2021.
Meer informatie vind je op www.kinderboekenweek.nl/kinderjury