Leonore van Zeeburg wint de voorleeswedstrijd in Nunspeet

Gepubliceerd op: 12 februari 2021 21:00

Leonore van Zeeburg van de Immanuelschool uit Nunspeet heeft vanavond de plaatselijke voorleeswedstrijd die Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd heeft gewonnen.

De wedstrijd vond dit jaar online plaats. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd die in een zoomvergadering werd gehouden. De winnaar zal binnenkort Nunspeet vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

De 6 kandidaten werden online aangemoedigd door hun supporters. Ze werden om de  beurt door presentator en bibliotheekmedewerker Berdien Westerink kort aan het online aanwezige publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken. Wethouder Marije Storteboom en mevrouw van Hemmen hadden er als juryleden een flinke taak aan, maar waren ook zeer te spreken over het hoge niveau van leesvaardigheid van de kinderen.

Leonore van Zeeburg las een fragment voor uit het boek ‘Mathilda’ van Roald Dahl. De jury vond unaniem dat ze de toehoorder helemaal meezoog in het verhaal. Leonore zal één van de 9 deelnemers zijn aan de halve finale die op 5 maart online gehouden zal worden via een livestream vanuit de regio in samenwerking met de communicatiemakers uit Harderwijk.