Lucas wint online Minecraftwedstrijd

Gepubliceerd op: 10 juli 2020 11:56

Lucas van Raaijen uit Nunspeet is de grote winnaar van de online Minecraftwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Hij bouwde het mooiste virtuele huis tijdens de online wedstrijd met 25 medebouwers.

Op woensdagmiddag 8 juli hebben 25 kinderen meegedaan uit Putten, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet met de online Minecraft Bouwwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Kinderen konden vanaf 13.15 uur inloggen op ons ZOOM-account en tegelijkertijd op de giga Minecraftserver.

Iedere speler kreeg een eigen leeg plot in de game toegewezen waarop hij of zij kon bouwen 15:30 uur. Tijdens het bouwen konden de kinderen met elkaar praten via ZOOM. De Minecraftcoach van Bibliotheek Noordwest Veluwe en de jury vlogen ondertussen rond in de server om alle bouwwerken te jureren.

De opdracht was: Bouw een huis! Dat kon van alles zijn; eenvoudig huis of een kasteel, een onderwaterhuis, een boothuis, een ultra modern huis, een bat cave, een boomhuis, Hogwarts, een appartementencomplex of een tempel. De kinderen mochten het helemaal zelf weten!

De winnaar is geworden Lucas van Raaijen uit Nunspeet. Lucas heeft in de Bibliotheek zijn cadeau, een doos LEGO Minecraft ‘Het Taiga Avontuur’ met 4 figuren, opgehaald om thuis zelf te bouwen voor non-stop actie!

Kinderwethouder Harderwijk

De Harderwijker kinderwethouder Nino Petersen deed ook mee aan de bouwwedstrijd. Het aanleren van (digitale) technische vaardigheden is belangrijk en vindt Nino ook erg leuk. Hier zie je hem achter zijn computer zitten klaar om een mooi bouwwerk te maken.

Andere activiteiten

We gaan weer regelmatig activiteiten organiseren voor kinderen nu de Corona-maatregelen dat weer toestaan. Hou onze website en social media goed in de gaten, want daar zullen we het melden. Het eerstvolgende dat er voor kinderen te doen is:

  • de Alfabetspeurtocht op 19 augustus in Bibliotheek Ermelo voor jong en oud. Ga op zoek naar de letter met behulp van Augmented Reality en een iPad. Meld je aan.