Installatie eerste dorpsdichter Putten

Gepubliceerd op: 9 september 2020 14:45

Pieter van Heiningen, de eerste dorpsdichter van Putten, zal op maandag 21 september voor het eerst te zien en horen zijn in het centrum van Putten. Van Heiningen werd in juni al gekozen als dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing, maar moest even wachten met zijn eerste publieke optreden.

Jack van Zundert van de Bibliotheek: “Het was de bedoeling om de dorpsdichter al eerder te introduceren bij het Puttens publiek, maar door Corona gingen vele zomerse activiteiten niet door. Je wilt de komst van de eerste dorpsdichter wel graag koppelen aan een moment waar iets bijzonders gebeurt in het dorp. We denken dat we daar met de keuze voor zijn entree op Wereld Alzheimerdag prima in zijn gelaagd.”

Rond de klok van 14.00 uur zal Pieter van Heiningen extra elan geven aan de opening van de foto-expositie Alzheimer Fluisteren bij De Hertogh, Eten & Drinken op het Kerkplein in Putten. De expositie, die wordt geopend door wethouder Koops (samenleving), is tevens de aftrap van de week over dementie in Putten.