Lezing door taalmeester Wim Daniëls in Veluvine

Gepubliceerd op: 16 februari 2021 14:39

Wim Daniëls, bekend van zijn boeken en optredens op radio en tv, komt donderdag 6 mei naar Nunspeet. Taalmeester Daniëls vertelt op luchtige en toegankelijke wijze over onze taal, zijn schrijverschap en boeken. Vol humor en ook nog eens heel leerzaam! Dat wordt genieten in Veluvine in een exclusieve, intieme setting in het theater.

Wim Daniëls is schrijver van talloze boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken. Daarnaast is hij geregeld op radio en tv en treedt hij op in het theater.
Er is eigenlijk geen onderwerp waar hij niet over zou kunnen schrijven, in duidelijke en toegankelijke taal. Zijn nieuwste boek ‘Huppelnederlands’ (2021) gaat over speelse, dansende en rond tuimelende woorden in de Nederlandse taal. Waar komen die koddige, frivole en lichtzinnige woorden als flierefluiter en flikflooien eigenlijk vandaan? Wim Daniëls weet en vertelt het! 

Bestsellers 
In zijn bestsellers ‘De Lagere School’ (2017) en ‘De Mulo’ (2018) schrijft Daniëls over de kleurrijke geschiedenis van het Nederlandse onderwijs. In ‘Het dorp’ – het boek uit 2019 en tv-serie (2021) met Huub Stapel - staat de geschiedenis van het dorp centraal. Met vele anekdotes brengt Daniëls dorpen van weleer en van nu tot leven. Alles komt voorbij: de kleine kruideniers, de dorpspolitiek, het café en de dorpsfiguren. Vol humor en nostalgie en een feest der herkenning voor iedere dorpsbewoner! 

Wim Daniëls, taalmeester in hart en nieren, schrijft en spreekt op een luchtige,  toegankelijke én leerzame manier. Zodat je na afloop denkt: hoe kan het dat ik al dit moois niet eerder heb geweten? 

Praktische informatie
Deze lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe en Veluvine Nunspeet. Signeren aan de boekentafel Boekhandel Osinga.
Kijk voor de actuele informatie en richtlijnen op www.veluvinenunspeet.nl!

Datum: 6 mei 2021, aanvang 19:00 en 21:00 uur | Veluvine in Nunspeet.

Kaartverkoop: € 17,50 normaal / € 15,00 voor bibliotheekleden online via www.veluvinenunspeet.nl

 

foto: copyright Merlijn Doomernik