Media Ukkie Dagen

Hoe kun je een kind gezond op laten groeien met media? Ouders en opvoeders letten op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan.

Dus hoe laten we kinderen omgaan met media? Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Van 24 t/m 31 maart staan de Media Ukkie Dagen in het teken van Balans: Bewegen met media. Bekijk onze activiteiten hier!

Boekjes en Babbels 'Media Ukkie Dagen'

Boekjes en Babbels

Kom op woensdag 12 april naar Bibliotheek Nunspeet of woensdag 19 april naar Bibliotheek Elspeet voor Boekjes en Babbels! Tijdens deze Boekjes en Babbels gaan we aan de slag met interactieve prentenboeken en gaan we daarna lekker bewegen, geheel in het thema van de Media Ukkie Dagen dit jaar: bewegen met media. Kom jij ook met je kleuter of baby tijdens de Media Ukkie Dagen?

Meld je aan!

Interactief voorlezen in de bieb

Voorlezen

Kom met jouw (klein)kind naar de bieb voor de activiteit 'interactief voorlezen'! Bij voorlezen denk je misschien meteen aan het lezen uit een boek. Maar tijdens deze activiteit doen we het nét wat anders. Onder begeleiding van een Leesmediacoach gaan we aan de slag met een leuk kinderboek, waarna je samen met je kind in een bijpassende app op de iPad het verhaal op een andere manier bekijkt door interactieve spelletjes en plaatjes.

Kom ook!

Kindervoorstelling 'Super Slow'

Super Slow

Kom op donderdag 6 april naar de voorstelling 'Super Slow'. Een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfort zone breken. Iets waar kinderen het allerbeste in zijn en iets dat ouders soms lastig vinden. Met goede bedoelingen willen ouders hun kinderen behoeden voor het onbekende. Maak je geen zorgen, kinderen zijn vaak prima in staat zijn om dat zelf te ondervinden. Ga mee op reis door het hoofd van kind tijdens deze fysieke, muzikale voorstelling met theatrale hiphop en weinig woorden.

Kom ook!

Webinar ‘Kom in beweging met media’

Webinar

Op 24 maart 2023 starten de jaarlijkse Media Ukkie Dagen. Een week lang aandacht voor media en jonge kinderen. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2023 is ‘Balans: Bewegen met media’. Het webinar op 28 maart (Kom in beweging met media) heeft als doel deelnemende ouders en grootouders te laten nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind. Is er sprake van balans en hoe zou voor hen het ideaal zijn?

Meld je aan!