Zomeractiviteiten alfabet Ermelo

19 augustus 2020, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Ermelo

Kosten: Gratis

Maak op 19 augustus een reis door de Bibliotheek in Ermelo met de letterspeurtocht. Weet jij het juiste woord te ontrafelen en de buit in ontvangst te nemen? Meld je snel aan.

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts – een teckel – die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent – een tapir – toekijkt.

Met dit boek van Charlotte Dematons kunnen kinderen, ouders en leerkrachten eindeloos aan de slag. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.

Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat! Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt? Dit is een boek waar je eindeloos in kunt blijven kijken en steeds weer meer en meer kunt ontdekken.

App
Er is een speciale app ontwikkeld waarmee je de woorden op de platen tevoorschijn komen via Augmented Reality (AR) als je de camera van je iPad of telefoon richt op de plaat. Ook is er een speciale website (alfabetboek.nl) voor ouders en leerkrachten waarmee de woorden op de platen gezocht kunnen worden.

Speurtocht
Maak een reis door de bibliotheek met de letterspeurtocht. Weet jij het juiste woord te ontrafelen en de buit in ontvangst te nemen?

Coronarichtlijnen
In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.

Voor wie: Het is echt niet alleen een boek voor kleuters of kinderen die net leren lezen. Integendeel: dit boek is écht voor jong en oud

Wanneer:
Woensdagmiddag 19 augustus

Tijd:
14.00 uur tot 15.00 uur

Locatie:
Bibliotheek Ermelo

Kosten:
Gratis

Aanmelden:
 Reserveer hier je plaats (1 kaartje is voor 1 kind én 1 begeleider)

Maximaal 8 plekken beschikbaar, vol is vol