Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!
We helpen je graag!

Heb je een vraag over ons digitale aanbod?
Op deze pagina hebben we een aantal uitleg-video's geplaatst die je op weg kunnen helpen.

Op de hoogte blijven?

Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter!

Vragen over de fysieke Bibliotheek

Moet ik verplicht een mondkapje dragen in de Bibliotheek?

Nee, dit is nog niet verplicht, maar wel een dringend verzoek.

Mocht dit beleid de komende tijd veranderen, dan lees je dat hier.

Moet ik een afspraak maken om boeken in te leveren of af te halen?

Nee, je hoeft geen afspraak te maken. Kijk hier voor de openingstijden.

Moet ik een mandje gebruiken in de Bieb?

Ja, bij de ingang van de Bibliotheek kun je een mandje pakken en deze zelf schoonmaken. 

Kan ik gebruik maken van de toiletten?

Ja, het is weer mogelijk om naar het toilet te gaan tijdens je Bibliotheekbezoek. We zorgen dat deze zeer regelmatig schoongemaakt zullen worden!

Zijn de studieplekken geopend in de Bibliotheek?

Je kunt weer studeren in de vestigingen Harderwijk, Putten en Nunspeet. Dit hoef je niet te reserveren. Wel geldt vol = vol en je moet je registreren (naam, e-mail en/of telefoonnummer) ten behoeve van bron- en contactonderzoek. Dank voor je medewerking!

Kan ik gebruik maken van de computers in de Bibliotheek?

Je kunt maximaal 30 minuten gebruik maken van de computers. Dit hoef je niet te reserveren. Wel moet je je registreren (naam, e-mail en/of telefoonnummer) ten behoeve van bron- en contactonderzoek. Dank voor je medewerking!

Is de Bibliotheek open?

 
  • We zijn weer open. Er zijn diverse maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen. 

Let op: de openingstijden zijn niet voor elke vestiging hetzelfde. Kijk voor de openingstijden en meer info hier.

Kan ik Sprinters lenen?

De Sprinters zijn momenteel opgenomen in de gewone collectie zodat je ook tijdens de AnderhalvemeterBieb ruimschoots gebruik kunt maken van alle boeken. Je kunt de titels reserveren en lenen onder de voorwaarden van de gewone collectie.

Kan ik boeken reserveren en afhalen?

Zeker. Reserveren kan op diverse manieren:

  1. Door in te loggen op de website en boeken te reserveren in de catalogus (let op! alleen de materialen in onze eigen vestigingen zijn beschikbaar)
  2. Door materialen te reserveren in de Iguana App 
  3. Door te bellen met 085-2733575
  4. Door dit formulier in te vullen 
  5. Door een e-mail te sturen aan info@bnwv.nl

Zodra je een bericht hebt gekregen dat je reservering klaarstaat, kun je langskomen voor het afhalen. Let goed op de openingstijden, deze zijn per vestiging verschillend. 

Ik heb boeken ingeleverd, maar ze zijn niet van mijn pasje gehaald, wat nu?

Waarschijnlijk komt dat doordat de boeken niet gescand zijn bij het inleverpunt. Vanaf heden is het namelijk zo dat je zelf weer de boeken in moet leveren via het inleverpunt in de Bibliotheek. Mocht je er niet uitkomen, bel dan tijdens onze reguliere openingstijden naar 085-2733575 of stuur een mail naar info@bnwv.nl.

Hoe zit het met het inleveren van materialen en boetes?

Heb je nog boeken thuis? Vanaf 18 mei kun je ze weer inleveren in de Bibliotheek. Dit hoeft echt niet zo snel mogelijk, want we willen drukte bij de vestigingen voorkomen. Kijk hier voor de openingstijden.

  • Als je boeken moest inleveren in de tijd dat we gesloten waren (tussen 16 maart en 18 mei) dan hoef je daarover natuurlijk geen telaatgeld te betalen
  • Telaatgelden die al opgebouwd waren voor deze periode, moeten wel betaald worden. Dit kan via iDeal als je inlogt op de website
  • Als je inlogt op onze website kun je precies zien wat de huidige inleverdatum is. Deze datum geldt vanaf nu als uiterste inleverdatum, eerder inleveren mag natuurlijk.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, hoe kan ik die resetten?

Via deze link kun je je wachtwoord resetten. 
Vul je lenersnummer links in en klik rechts op het kopje 'Wachtwoord vergeten of eerste keer aanmelden?'. Je ontvangt per e-mail een link waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen. Is je huidige e-mailadres niet bij ons bekend? Neem dan contact met ons op.

Kan ik materialen aanvragen buiten de collectie van Bibliotheek Noordwest Veluwe?

Vanaf 12 juni is het weer mogelijk om gebruik te maken van Muziekweb. Vanaf 15 juni kun je weer boeken uit de landelijke en provinciale collectie lenen! Vrijwel alle universiteitsbibliotheken zullen vanaf 1 juli weer boeken gaan leveren. Vanaf die datum is het aanvragen via de WorldCat-route weer mogelijk.

Kan ik al documenten printen en kopi√ęren in de Bibliotheek?

Zeker. Hier kun je weer gebruik van maken. Als je neit goed weet hoe het werkt, kom dan tijdens fullservice openingsuren, dan kan een medewerker je helpen.

Gaan de activiteiten door?

We kijken van moment tot moment wat weer wel en wat nog niet kan doorgaan. Houd onze website en/of social media in de gaten voor berichtgeving hierover. Natuurlijk kun je ook altijd even bellen. We helpen je graag.


Vragen over ons digitale aanbod

Kan ik via de website lid worden van de Bibliotheek?

Jazeker. Wel vragen we je in de Bibliotheek langs te komen om je pasje op te halen. Aanmelden kan hier.

Ik heb een vraag over e-books of luisterboeken

Voor vragen over e-books en luisterboeken verwijzen we je graag naar de Online Bibliotheek. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers door te bellen naar 085 273 35 75 of een e-mail te sturen naar info@bibliotheeknwveluwe.nl. Natuurlijk zijn we ook bereikbaar op Facebook, Instagram en Twitter.

Ik heb een nieuw wachtwoord aangemaakt, maar kan nog steeds niet inloggen bij de Online Bibliotheek?

Na het (opnieuw) aanmaken van een wachtwoord op onze website kan het enkele uren tot een nachtverwerking duren voordat het nieuwe wachtwoord bekend is bij de Online Bibliotheek. Onze excuses voor het ongemak!

Ik kan me niet aanmelden bij de Online Bibliotheek omdat mijn lenersnummer geblokkeerd is door een openstaand bedrag. Hoe kan ik betalen?

Log in via onze website met lenersnummer en wachtwoord. Weet je je wachtwoord niet meer. Vraag dan een nieuwe aan.
Als je vervolgens ingelogd bent op onze website, dan kun je betalen met I-Deal. Je lenersnummer is dan direct gedeblokkeerd. Lukt dit niet, dan kun je contact met ons opnemen.