Bibliotheek en Corona

Aangepaste openingstijden 28 november 2021

Let op! Onze vestigingen sluiten vanwege de nieuwe coronamaatregelen vanaf 28 november 2021 om 17:00 uur. Wij mogen van de overheid onze deuren openen tot 20:00 uur. Omdat veel van onze vestigingen onderdeel zijn van exploitanten, volgen we hierin de richtlijnen die gelden voor de partijen waar wij grotendeels inhuizen.

Coronamaatregelen

  • Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen binnen openbare ruimten van bibliotheken. Het mondkapje mag alleen af op het moment dat bezoekers of medewerkers op 1,5 meter afstand van elkaar zitten.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar; van bezoekers en van medewerkers.
  • Bibliotheken mogen geen gebruik maken van coronatoegangsbewijzen (CTB) voor activiteiten die vallen binnen de reguliere exploitatie.
  • De zitplaatsen worden zo ingedeeld dat bezoekers op veilige afstand van elkaar zitten.
  • Ter plaatse kan geen oploop van bezoekers ontstaan.
  • Er mag als bezoeker slechts één persoon per 5 m² voor publiek toegankelijke oppervlakte tegelijkertijd aanwezig zijn.
  • Er is niet meer personeel in de bibliotheek aanwezig dan strikt noodzakelijk is voor het uitoefenen van de bibliotheekfunctie conform de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob).

Via onze website, de Iguana app of telefonisch kun je nog steeds boeken reserveren. Wij sturen je dan een berichtje als ze klaarstaan, zodat jij ze op kunt halen in de Bibliotheek. Ook het inleveren van je boeken kan in de Bibliotheek. Veiligheid staat voorop, dus alle regels van het RIVM worden in acht genomen. Wij zorgen voor jouw veiligheid, maar ook voor de gezondheid van onze medewerkers.

Behoor je tot een kwetsbare doelgroep of ga je vanwege het coronavirus liever de deur niet uit? Zit je ziek thuis of ben je slecht ter been en kun je daardoor niet naar de Bibliotheek? Maak dan gebruik van de BezorgBieb en laat jouw boeken gratis bezorgen.