Taalcafé

Kom naar het wekelijkse Taalcafé! Oefenen en ontmoeten: hier draait het om in het Taalcafé. Iedere week is iedereen welkom om met anderen in gesprek te gaan en om de Nederlandse taal te oefenen: samen praten, een taalspelletje doen of een taalvraag te stellen. Iedereen die meer wil oefenen met de Nederlandse taal is van harte welkom. Je geeft zelf aan wat je wilt leren en de taalvrijwilligers proberen je zo goed mogelijk hierbij te helpen. Deelname is gratis.

Taalcafé

Welkom in het Taalcafé. Loop binnen als je taalhulp wilt. Taalcoaches willen je graag helpen. Er is voor iedere bezoeker veel materiaal om mee te oefenen. Voor Oekraïners is ook materiaal als hulp om te leren te spreken in het Nederlands. Er is koffie en thee en meedoen is gratis. 

 

Harderwijk:

  • Iedere woensdagmorgen van 9.30 – 11.30 uur
  • Iedere donderdagavond Van 19.00 – 21.00 uur
  • Kiekmure, Tesselschadelaan 1

Ermelo

  • Iedere maandag van 9.30 - 11.30 uur
  • Welzijn Ermelo, Pinel, Raadhuisplein 8

Putten

  • Iedere donderdag van 9.30 – 11.30 uur
  • Hart van Putten, Molenweg 2

Taalvrijwilligers

Het Taalcafé wordt gedraaid door taalvrijwilligers die zich graag willen inzetten om anderen te helpen bij de Nederlandse taal. Zij krijgen ondersteuning van het Taalhuis Noordwest-Veluwe en volgen een training waarin zij leren hoe ze anderen kunnen helpen met het verbeteren van bijvoorbeeld de spreekvaardigheid.

Materiaal

In het Taalcafé zijn verschillende boeken, kranten, taalspelletjes en oefenmaterialen op meerdere niveaus aanwezig. Welk materiaal er gebruikt wordt hangt uiteraard af van het niveau en leerwens.

Kom ook!

Kom gerust langs als je mee wilt kijken. Ken je iemand die extra wil oefenen met de Nederlandse taal? Geef dan de tip door van oefenen in het Taalcafé, want dit initiatief gaat vooral van mond-tot-mond. Voor vragen kan je een e-mail sturen naar taalhuis@bnwv.nl.

Gratis koffie en thee

Het Taalcafé van Harderwijk is elke week open op woensdagochtend van 09.30 - 11.30 uur in De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk. In het Taalcafé krijg je gratis koffie en thee aangeboden, gesponsord door De Kiekmure.