Walk&Talk voor werkzoekenden in Bibliotheek Putten

Gepubliceerd op: 3 juni 2018 15:00

Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt samen met Stichting Welzijn Putten werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. De Walk&Talk bijeenkomsten vinden elke laatste maandag van de maand van 9.30-11.30 uur plaats in de Bibliotheek Putten. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Initiatiefneemster van de Walk&Talk bijeenkomsten, die landelijk op diverse plaatsen worden gehouden, is Debbie Heijne. Op het moment dat Debbie begin 2013 werkloos werd, merkte ze wat voor impact dat op haar had. “Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven. Maar met een uitkering moest ik juist zo positief mogelijk op zoek naar werk.” Sinds augustus 2013 is Debbie ondernemer en eigenaar van De Levende Sollicitatiegids. 

Veel animo 
Dat resulteerde in de start van Walk&Talk, laagdrempelige netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden waarbij veelvoorkomende onderwerpen rondom solliciteren in de huidige tijd worden besproken en waarbij ruimte is voor mensen om te netwerken. Een opzet waarvoor veel animo blijkt te zijn. Walk&Talk wordt op dit moment in meer dan 75 bibliotheken in Nederland georganiseerd. 

De kracht van Walk&Talk bijeenkomsten is dat de deelnemer met andere werkzoekenden in gesprek kan gaan en op een laagdrempelige manier kan werken aan het opdoen van nieuwe kennis over het zoeken naar werk. Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten zal elke keer een ander onderwerp worden uitgelicht waarmee de werkzoekende zijn kennis op het vinden van werk kan vergroten. Daarnaast is de Walk&Talk dé plaats om op een informele manier te werken aan het vergroten van je netwerk als je werkzoekend bent. 

Bijeenkomsten
De Walk&Talk bijeenkomsten vinden elke laatste maandag van de maand van 9.30-11.30 uur plaats in de Bibliotheek Putten, Brinkstraat 56. Voor meer informatie over deze activiteit kan je contact opnemen met Jack van Zundert, Bibliotheek Noordwest Veluwe (085-2733575) of met Tanja van Driel/Ali Mulderij, Welzijn Putten (0341-357078).