Dit jaar al meer dan honderd bezoekers op het Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 30 maart 2023 15:54

Sinds vorig jaar hebben we in al onze vestigingen Informatiepunten Digitale Overheid ingericht, de zogenaamde IDO’s. Bij deze punten kun je terecht met vragen over de werking van websites van de overheid. Maar ook als je zoekende bent naar de juiste maatschappelijke organisaties en niet weet waar je naar toe moet gaan.

Op 27 maart stond de teller al op 110 bezoeken. Niet gek als je je bedenkt dat we weer midden in de periode van de belastingaangifte zitten en de regels over veilig inloggen met de DigiD zijn veranderd. Meer dan de helft van de bezoeken betrof zelfs hulpvragen over het installeren van de DigiD app of het activeren van de SMS controle.

Op het IDO proberen we je direct te helpen of verwijzen we je door naar de juiste partner, waar het inhoudelijk specialistische kennis vergt. Zo werken we al samen met veel welzijnsorganisaties, financiële trefpunten, Humanitas, invulspreekuren en ga zo door.

Kom jij er zelf een keer niet uit of hoor je in je directe omgeving dat iemand vragen heeft waar de bieb bij zou kunnen helpen? Het IDO is van maandag tot en met zaterdag bemand tijdens de fullservice uren van de bibliotheek. Ook dat hoort bij onze dagelijkse dienstverlening voor alle bezoekers. Je hoeft geen lid van de bieb te zijn om met je vragen bij te mogen komen.