Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd 2023

Tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd strijden schoolkampioenen uit groep 7 en 8 om de titel van Nationale Voorleeskampioen. 

De Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert de lokale wedstrijden om de titel 'Voorleeskampioen van Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten'. De winnaars gaan verder naar de regiofinale die dit jaar in Barneveld wordt gehouden.

Voorleeskampioen Putten 2023

Nikki Heemstra van basisschool De Pelikaan kan zich de voorleeskampioen noemen van alle scholen uit Putten! Nikki las een fragment voor uit het boek 'Juffrouw Plots' van Tosca Menten. 

Voorleeskampioen Ermelo 2023

Koen Bikker van De Klokbeker is de voorleeskampioen van Ermelo! Koen las een fragment voor uit het boek 'Dader op het spoor' van M.G. Leonard.

Voorleeskampioen Nunspeet 2023

Sophievan Keulen van de Petraschool is de voorleeskampioen van de alle scholen uit Nunspeet! Sophie las een fragment voor uit het boek Link! van Hans Mijnders.

Voorleeskampioen Harderwijk 2023

Sophia Bosgra van de Willem Alexanderschool is één van de twee voorleeskampioenen uit Harderwijk! Sophia las een fragment voor uit het boek ‘De voetballende ballerina’ van Henriët Koornberg-Spronk.

Voorleeskampioen Harderwijk 2023

Wanda Sukkel is voorleeskampioen van Harderwijk! Omdat er wel 16 scholen meededen zijn er twee voorleeskampioenen gekozen. Wanda las een fragment voor uit het boek ‘De heksen’ van Roald Dahl.