Computervaardigheden

Bij de Bibliotheek helpen we mensen graag verder op het gebied van het gebruik van computers, laptops en tablets.

Zo kan je de cursus Klik & Tik volgen, waar in kleine groepjes wordt stilgestaan bij vragen als 'hoe kom ik op internet?', 'hoe verstuur ik een e-mail?' en de cursus Digisterker, over hoe je een DigiD aanmaakt en daar veilig mee om kunt gaan. Er wordt ook aandacht besteed aan websites van de gemeente, belastingdienst, mijnoverheid en het uwv.

Klik & Tik

Je bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet.

Ken je iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik van de Bibliotheek. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. De cursus is interactief en speciaal voor beginners. We laten filmpjes zien hoe het werkt en daarna kun je oefenen met een docent.

Digisterker

De overheid doet steeds meer via het internet en verwacht hetzelfde van ons. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, belastingaangifte doen, om werk te zoeken of om het doorgeven van een verhuizing.
Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het moeilijk. Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt daarom een speciale internetcursus aan.