Computervaardigheden

Bij de Bibliotheek helpen we mensen graag verder op het gebied van het gebruik van computers, laptops en tablets.

Zo kan je de cursus Klik & Tik volgen, waar in kleine groepjes wordt stilgestaan bij vragen als 'hoe kom ik op internet?', 'hoe verstuur ik een e-mail?' en de cursus Digisterker, over hoe je een DigiD aanmaakt en daar veilig mee om kunt gaan. Er wordt ook aandacht besteed aan websites van de gemeente, belastingdienst, mijnoverheid en het uwv.

Klik & Tik

Je bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet.

Ken je iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik van de Bibliotheek. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. De cursus is interactief en speciaal voor beginners. We laten filmpjes zien hoe het werkt en daarna kun je oefenen met een docent.

Lees verder

Wat doet een computervrijwilliger eigenlijk?

Johan is vrijwilliger bij de bieb. Iedere week helpt hij mensen hun digitale vaardigheden te verbeteren bij de Klik & Tik cursus. Niet geheel
onbelangrijk in een tijd waarin we bijna alles online regelen: van het bestellen van een treinkaartje tot aan het in orde maken van onze bankzaken. Maar waarom begon Johan met zijn vrijwilligerswerk en wat houdt de cursus in? Lees zijn verhaal door op de onderstaande knop te klikken.

Lees verder

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid?  Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. 

Lees verder

Digisterker

De overheid doet steeds meer via het internet en verwacht hetzelfde van ons. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, belastingaangifte doen, om werk te zoeken of om het doorgeven van een verhuizing.
Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het moeilijk. Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt daarom een speciale internetcursus aan.

Lees verder

Digivitaler

Heb je vragen over het regelen van je digitale zorg of wil je graag weten hoe dit werkt? De Bibliotheek kan je hierbij helpen. Vanaf maart kan je deelnemen aan de Digivitaler cursus, waar we in kleine groepjes oefenen met het regelen van je gezondheidszaken op het internet. 

Lees verder