Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'

4 t/m 15 oktober 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Activiteiten van de bieb

Leesfeest in de bieb!

link leesfeest

Woensdag 4 oktober nodigen we je uit voor een spetterende aftrap van de Kinderboekenweek! In de Bibliotheek van Elspeet, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten vieren de we Kinderboekenweek met het Leesfeest: een feest voor kinderen uit groep 3 en 4.

Kom ook!

Tosca Menten - Kinderboekenweek Special

link tosca menten

Ontmoet kinderboekenschrijfster Tosca Menten en haar muzikanten op woensdag 11 oktober in Veluvine Nunspeet! In een voorstelling vol liedjes en verhalen word je meegenomen naar wonderbaarlijke woningen en bizarre huisdieren.

Reserveer een plekje

Bob Popcorn - Feestje!

link bob popcorn

Heb jij zin in een popcornfeestje? Dat kan op vrijdagmiddag 13 oktober in De Roef Harderwijk. Je kunt meedoen met een gezellige middag vol leesplezier. Schrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden - de makers van de Bob Popcornboeken - zitten klaar om heel veel kinderen te ontmoeten.

Kom ook!

Boekjes en Babbels 'Bij mij thuis'

Boekjes en Babbels

Tijdens de Kinderboekenweek staat Boekjes en Babbels in het teken van het thema bij mij thuis. Boekjes en Babbels is een voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar in de Bibliotheek Ermelo, Nunspeet en Elspeet. Kom samen met je kind lekker luisteren naar verhalen, zingen en spelen!

Bekijk alle data

Theater Brillekip - (ver)huis & zo

link brillekip

Een straat waar nooit iets gebeurt (of toch wel?) Wie wonen daar eigenlijk? En wie heeft er een geniaal plan? Kindertheater Brillekip komt op zaterdag 7 oktober naar de Dialoog Ermelo en neemt je mee in dit hilarische verhaal. Kom kijken met en genieten van deze voorstelling!

Kom ook!

Weekend van de Wetenschap - Dronecup

Link dronecup

Tijdens het Weekend van de Wetenschap krijg je op zaterdag 7 oktober de gelegenheid om kennis te maken met de wereld van Drones! Leer vliegen met (mini) drones tussen de boeken in de bibliotheek van Nunspeet. Word jij een echte Dronepiloot?

Reserveer een plek!

HB-oudercafé - Bij mij thuis

Als ouder van een hoogbegaafd kind is het soms een zoektocht: hoe ga je om met het beeld dat mensen hebben bij hoogbegaafdheid en alle meningen die daarbij horen? Wat zijn de uitdagingen? Zijn er ook voordelen? Het kan helpen om met andere ouders eens van gedachten te wisselen tijdens het HB-oudercafé op donderdagavond 5 oktober in Bibliotheek Harderwijk.

Reserveer een plek

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Digitale boekentips tijdens de Kinderboekenweek 📱 🎧

Op Jeugdbibliotheek.nl is er een inspiratiepagina met digitale boeken voor groep 1 t/m 8. Lees en luister de beschikbare thematitels, bekroonde boeken en meer leestips bij het thema 'bij mij thuis' als e-book of luisterboek.

Naar de digitale boekentips


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar