Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. 

Nachtmerries, spannende geluiden of griezelige diertjes; er is voor kinderen genoeg om bang voor te zijn. Boeken helpen die angsten te bedwingen. Enge verhalen zijn vaak de leukste en de spannendste vorm van therapie, want met deze mooie en vaak grappige verhalen overwin je de grootste angsten.

Tijdens de Kinderboekenweek 2017 worden er diverse activiteiten georganiseerd in onze vestigingen.
Uiteraard houden wij met dit thema rekening met de identiteit van uw school. Mocht u twijfelen neem gerust contact op.

Wilt u als leerkracht met uw klas de bibliotheek bezoeken om boeken te lenen of ruilen, dan graag contact opnemen van te voren met uw vestiging.

 

Een spannend bezoek aan de bieb! (groep 1/2)

Een ‘spannend’, maar leuk bezoek aan de bieb! 

Kindervoorstelling 'Het geheim van het schuurtje' (groep 3/4)

Op donderdag 12 oktober spelen de leerlingen van het Christelijk College Nassau-Veluwe i.s.m. Theater Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe de voorstelling 'Het geheim van het schuurtje' voor kinderen van de groepen 3 en 4.

Win voor jouw klas een Digital Playground workshop (groep 4/5)

Voor groep 4 en 5 wordt er dit jaar een creatieve wedstrijd rondom het thema Griezelen georganiseerd. Wie gaat de uitdaging aan en gaat er met deze prachtige prijs aan de haal?

Voorstelling 'Ik ben niet bang' (onderbouw)

‘Ik ben niet bang’ is een interactieve voorstelling van kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy die speciaal voor de kinderboekenmaand is geschreven. 

Tekenwedstrijd (groep 4/5)

Under Construction

Ontmoet de schrijver (groep 6 t/m 8)

Wie wil dat nu niet? Een echte schrijver ontmoeten. Dit jaar tijdens de Kinderboekenweek: Tosca Menten, Thijs Goverde en Reggie Naus.

De Vliegensvlugge Verteller (groep 5 t/m 8)

Een ‘rappe’ medewerker van de bibliotheek komt 30 minuten in de groep over maximaal 8 boeken wat vertellen en/of leest een kort stukje voor. 

Met Blauwe Gerrit door de bossen van de Veluwe (groep 4/5)

In samenwerking met Blauwe Gerrit productions is een Augmented Realitytour in ontwikkeling waarbij kinderen met een Ipad meegenomen worden in de wereld van Blauwe Gerrit. 

Schrijversbezoek 'Hoe schrijf je een boek/verhaal' (bovenbouw)

Een workshop schrijven met schrijfster Willemijn de Weerd. Hoe schrijf je een verhaal? Wat is een vertelperspectief?
Een workshop vol met tips om kinderen te enthousiasmeren om zelf verhalen te bedenken en op te schrijven.

Kerntitels 2017

Deze kerntitels sluiten aan op het thema van de Kinderboekenweek 2017.

Christelijke Kinderboekenmaand

In de maand oktober wordt jaarlijks de Christelijke Kinderboekenmaand georganiseerd.

Aanvullende diensten

Tijdens de kinderboekenweek bieden wij nog meer aan de scholen dan normaal. Wat dacht u van:

Meer info over Kinderboekenweek:  HIER 

Spannende verhalen rond het kampvuur, durf jij het aan?!

Wat is het nou spannender dan bij het kampvuur in het bos te luisteren naar een verhaal of vertelling? Durf jij het aan om op vrijdag de 13e naar dat kampvuur in het bos te komen?

Het Grote Broer-Zus Festival (peuters en kleuters)

Vrolijke muzikanten, een heuse speeltuin, knutsel- en speelplekken om zelf te ontdekken en hele grappige, bijzondere en spannende voorstellingen. Dat alles -en nog veel meer- mag je verwachten als je naar het Grote Broer-Zus Festival komt in Veluvine Nunspeet.

Maak een spannende foto met Greenscreen!

Houd jij van spannende avonturen? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek langs in een van onze vestigingen om met Greenscreen te spelen en een foto te maken. 

Boek-O-Matic met Webster de bange spin

Tijdens Boek-O-Matic leren kinderen (leeftijd groep 1,2 of 3) en hun (groot)ouders zelf verhalen te maken en digitaliseren. 

Op reis met bang mannetje en Theater Brillekip

Een voorstelling van Theater Brillekip op zaterdag 7 oktober die start bij Bibliotheek Ermelo en eindigt bij Riemer en Walinga Boekverkoopers.
Ga je mee op reis met bang mannetje?