Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek 2019 met als thema Reis mee!

Tijdens de Kinderboekenweek 2019 worden er diverse activiteiten voor het primair onderwijs georganiseerd.

Bekijk hieronder ons aanbod voor het onderwijs (het aanbod wordt op dit moment nog verder aangevuld, dus houd deze pagina in de gaten)

(Wil je als leerkracht met je klas de Bibliotheek bezoeken om boeken te lenen of ruilen, dan graag van te  voren contact opnemen met de vestiging)

Silent disco: Lieve Lieven (groep 3/4)

Lieve Lieven is een feestelijke mee-doe-voorstelling voor kinderen van groep 3/4. Kinderen beleven en spelen samen, met behulp van de silent disco techniek, een verhaal over vriendschap en een reis door de taal. Voor 30 minuten zijn de kinderen de hoofdpersoon en worden ze opgeslokt in een avontuur waar zij zelf aan meedoen.

De Vliegensvlugge Verteller (groep 3 t/m 8)

De Vliegensvlugge Verteller is een boekpromotieactiviteit waarbij een ‘rappe’ medewerker van de Bibliotheek in 30 minuten over max. 8 boeken wat gaat vertellen en/of een kort stukje voorleest.

Workshop 'Wij gaan voorlezen' (groep 7/8)

Haal meer uit de Nationale Voorleeswedstrijd! Tijdens deze workshop  krijgen de kinderen de gelegenheid het voorlezen te oefenen en vragen te stellen en daarnaast krijgen ze ook de nodige tips als voorbereiding op de Nationale Voorleeswedstrijd.

Schrijf mee en win een bezoek met de klas aan Manon Sikkel!(groep 5/6)

De Bibliotheek Noordwest Veluwe daagt alle leerlingen van groep 5-6 uit om het mooiste, spannendste en grappigste verhaal te schrijven. De schrijvers van de beste verhalen worden uitgenodigd om met de hele klas op 14 november jeugdboekenschrijfster en Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel te bezoeken.

Workshop 'Vlog je favoriete boek!' (groep 6)

In de workshop 'Vlog je favoriete boek' gaan de kinderen aan de slag met hun favoriete boek. Met behulp van een werkschema en vragenkaartjes maken ze een flitsende vlog over het boek.

Kerntitels 2019

Bekijk alle kerntitels die aansluiten op het thema van de Kinderboekenweek 2019

Aanvullende diensten

Tijdens de kinderboekenweek bieden wij nog meer aan de scholen dan normaal. Wat dacht je van: