Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij!

Tijdens de Kinderboekenweek 2018 worden er diverse activiteiten voor het primair onderwijs georganiseerd.

Bekijk hieronder ons aanbod voor het onderwijs.

(Wil je als leerkracht met je klas de Bibliotheek bezoeken om boeken te lenen of ruilen, dan graag van te  voren contact opnemen met de vestiging)

Vrolijke Voorlees Voorstelling over Vriendschap (onderbouw)

De Vrolijke Voorlees Voorstelling over Vriendschap is speciaal voor de kinderboekenmaand geschreven en wordt gegeven door kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy. 

Groepsbezoek (groep 3)

Het jaarlijks terugkerend 'kosteloos' groepsbezoek voor groep 3 heeft een nieuw programma: ‘Piepelotheek’.
Het groepsbezoek kan vanaf woensdag 3 oktober 2018 (dus ook tijdens de Kinderboekenweek!) t/m maart 2019 ingepland worden.

Workshop 'Vlog je favoriete boek!' (groep 5/6)

In de workshop 'Vlog je favoriete boek' gaan de kinderen aan de slag met hun favoriete boek. Met behulp van een werkschema en vragenkaartjes maken ze een flitsende vlog over het boek.

Codewoord (groep 5 t/m 8)

Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis gratis aan de slag met het spel ‘Codewoord’, een internetspel dat op de website van de Bibliotheek staat tijdens de Kinderboekenweek.

Een schrijver op bezoek! (groep 5/6)

De schrijvers Koos Meinderts – Gouden Griffelwinnaar van 2017! en Fred Diks – bekend van Koen Kampioen, De Kameleon en de Arjen Robben-serie komen dit jaar op bezoek.

Wie wil dat nu niet? Een echte schrijver op bezoek, dat betekent volop vragen stellen.

Jeugdvoorstelling 'Vrienden door dik en dun' (groep 5/6)

Op donderdag 4 oktober presenteert ZieZus eigenZinnig Theater de vrolijke en muzikale meespeelvoorstelling 'Vrienden door dik en dun' voor kinderen van groep 5 en 6.

Workshop 'Wij gaan voorlezen' (groep 7/8)

Haal meer uit de Nationale Voorleeswedstrijd! Tijdens deze workshop  krijgen de kinderen de gelegenheid het voorlezen te oefenen en vragen te stellen en daarnaast krijgen ze ook de nodige tips als voorbereiding op de Nationale Voorleeswedstrijd.

De Vliegensvlugge Verteller (groep 3 t/m 8)

De Vliegensvlugge Verteller is een boekpromotieactiviteit waarbij een ‘rappe’ medewerker van de Bibliotheek in 30 minuten over max. 8 boeken wat gaat vertellen en/of een kort stukje voorleest.

Kerntitels 2018

Deze kerntitels sluiten aan op het thema van de Kinderboekenweek 2018

Aanvullende diensten

Tijdens de kinderboekenweek bieden wij nog meer aan de scholen dan normaal. Wat dacht u van: