Makkelijke leesboeken 12-18 jaar

Lezen met dyslexie

Resultaat 11 - 20 (van 57)

Weergaveopties:

 • Evy Danckers Wa is da?; Artan & Soukaina

  De Belgisch-Marokkaanse Soukaina is verliefd op haar Albanese klasgenoot Artan (beide 13, ik-figuur), maar ze wil geen seks. Artan komt in de problemen als hij een pakje naar zijn broer in de gevangenis brengt. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wa is da?; Artan & Soukaina

 • Lisette Dröge 100% game

  Menno (15) speelt graag de game Secret of the Jungle. Maar Bor is veel beter dan Menno. Menno gaat steeds meer gamen. Kan hij Bor verslaan? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 100% game

 • Sunny Jansen Echt niet!

  Jens (16) kan heel goed zwemmen. Hij droomt van de Olympische Spelen. Hij geeft er alles voor op. Tot hij Merel ontmoet. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Echt niet!

 • Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) EN Annelie Drewsen Ren, Amina, ren!

  Amina is in haar eentje uit Somalië gevlucht. Ze woont nu in Nederland. Haar beste vriendin Lina ontdekt dat Amina hard kan lopen. Ze mag meedoen aan een wedstrijd. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ren, Amina, ren!

 • Mel Wallis de Vries Shock; in makkelijke taal

  Emma (16) verdwijnt op mysterieuze wijze na een schoolfeest. Haar vier beste vriendinnen zijn erg van slag. Ze besluiten om toch te gaan kamperen in Frankrijk. Dan gebeuren er vreemde dingen op de camping. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Shock; in makkelijke taal

 • Marian Hoefnagel EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) EN Shutterstock Een soldaat in huis

  Het is mei 1940. Chris woont met zijn broertje en moeder vlak bij Schiphol. Als de oorlog uitbreekt, komt een militaire vlieger bij hen wonen. Als hij maar niet vraagt waar hun vader is... Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een soldaat in huis

 • Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) EN Sandra van der Stege Verhalen uit het Midden-Oosten

  Drie verhalen uit 'De verhalen van duizend-en-een-nacht' en drie volksverhalen uit Syrië, Iran en Afghanistan, verteld in makkelijke woorden en korte zinnen (leesniveau A2).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verhalen uit het Midden-Oosten

 • Dee Phillips Gladiator; het verhaal van een strijder

  De Romeinen nemen de jonge zoon van een Keltische koning gevangen. Hij wordt opgeleid tot gladiator in Rome. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gladiator; het verhaal van een strijder

 • Marte Jongbloed Kiezen in de oorlog

  In mei 1940 breekt in Nederland een oorlog uit. De vader van Gijs helpt de Duitsers als NSB'er. Maar de broer van Gijs zit in het verzet. Hoe zal de oorlog aflopen voor Gijs en zijn familie? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kiezen in de oorlog

 • Marian Hoefnagel EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) Loverboy; een gevaarlijke liefde

  Susan heeft het niet gemakkelijk. Ze wordt op school gepest. En haar ouders gaan ook nog scheiden. Dan leert ze Hector kennen. Via internet. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Loverboy; een gevaarlijke liefde

Paginanavigatie