Dorpsdichter Putten

Pieter van Heiningen is op 21 september 2020 geïnstalleerd als eerste Dorpsdichter van Putten. Pieter brengt actuele gebeurtenissen, bijzondere plekken en markante mensen in Putten onder de aandacht.

Pieter van Heiningen

Pieter van Heiningen is in 1949 geboren. Sinds 2019 woont hij samen met zijn vrouw in Putten (Huinen). Daar genieten ze van de natuur, de ruimte en de rust. Oorspronkelijk komt zijn familie uit Nunspeet en is er altijd een grote verbondenheid met de Veluwe geweest. Voor Pieter was het een soort thuiskomen, toen ze hier kwamen wonen. Zijn hele leven is hij werkzaam geweest in het basisonderwijs, als leraar en als directeur.

De installatie van Pieter van Heiningen had veel voeten in de aarde. Het lag in de bedoeling hem in het voorjaar van 2020 aan het grote publiek te presenteren. Door corona konden echter vele openbare activiteiten niet plaatsvinden, Uiteindelijk werd in overleg met de kersverse dorpsdichter gekozen voor zijn debuut op 21 september, Wereldalzheimerdag, de dag waarop wethouder Bert Koops namens B&W de expositie Alzheimer Fluisteren opende, de aftrap van een week in het teken van dementie.