Dorpsdichter Ermelo

Sarah Scholts is op 30 maart 2019 geïnstalleerd als nieuwe Dorpsdichter van Ermelo. Zij volgde hiermee Fiet van Beek op, die deze functie als eerste Dorpsdichter vervulde. Sarah brengt met haar gedichten actuele gebeurtenissen, bijzondere plekken en markante mensen in Ermelo onder de aandacht.

Er wordt een nieuwe Dorpsdichter Ermelo gezocht!

Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar de opvolger voor de huidige dorpsdichter in de gemeente Ermelo. Woon je in Ermelo, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 15 juli.

Sarah Scholts

Sarah Scholts is in 1977 geboren in Ermelo en opgegroeid in Ermelo-West. In het dagelijks leven is ze medewerker Beleid en Communicatie bij woningcorporatie Woonpalet in Zeewolde. Daarnaast werkt ze als vrijwilliger in woonzorgcentrum De Amaniet. 

Waar ze tot nu toe haar schrijfsels alleen voor zichzelf aan het papier toevertrouwde zal ze de komende twee jaar met veel plezier gedichten rond speciale gebeurtenissen en actuele ontwikkelingen schrijven, publiceren en presenteren. Zoals ze het zelf benoemt: “Al schrijvend speel ik met taal. Taal kan verrassen, verbinden en verrijken. Als Dorpsdichter zet ik dat in voor Ermelo en haar inwoners. Want hebben we het niet allemaal wel eens nodig een verrassing of verbinding aangereikt te krijgen? Zonder dat nu grootser te maken dan het is. De woorden zijn er immers al. Ik zet ze in mijn gedichten, alleen maar achter elkaar”.

Website

Op de website dorpsdichterermelo.nl is informatie te vinden over Sarah Scholts (en de vorige Dorpsdichter van Ermelo, Fiet van Beek) en natuurlijk alle
Dorpsgedichten tot nu toe.