Thema #WvdM18 – ‘Heb jij het onder de duim?’ 

Van 16 tot en met 23 november 2018 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats.
Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?

Tijdens de Week van Mediawijsheid worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden.

Zodat we elkaars leefwerelden beter leren begrijpen en de volgende stap kunnen zetten richting een generatie die klaar is voor een mediawijze toekomst.

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert allerlei leuke mediawijze activiteiten in deze week. 

Voorlezen en Emoji Maskers knutselen

Op woensdagmiddag 21 november is een voorlees- en knutselmiddag in Bibliotheek Putten en Bibliotheek Harderwijk. Tijdens deze voorlees- en knutselmiddag wordt er voorgelezen uit 'Hello Ruby', een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Ook kun je aan de slag met een Emoji Masker knutselen, een project zonder beeldscherm!

Test je kennis over Emoji's in de bieb

Wist je dat emoji’s voor het eerst in Japan werden gebruikt en dat de betekenis die wij aan een emoji geven vaak heel anders is dan de betekenis in Japan? Test je kennis in de Bibliotheek met de Emoji-quiz op de Multi-touch tafel!

Kleurwedstrijd voor kleuters

Een kleurwedstrijd, speciaal voor kleuters. Vanaf 1 november is de kleurplaat in de Bibliotheek en online te vinden.
Maak wat moois van de kleurplaat, lever hem in bij de bieb vóór 16 november en win één van de vier Toverboekjes!

Greenscreen met Sinterklaas

Op zaterdag 17 november is de intocht van Sinterklaas. Die middag staat er een Greenscreen in de Bibliotheek van Harderwijk. Kom ook een gratis foto laten maken met een leuke sinterklaasachtergrond!

Bel of app met je Digi-vraag

Wil je ook graag een betaalverzoek doen maar weet je niet hoe? En weet jij welke apps je kind allemaal downloadt?  Of heb je een andere digitale vraag waar je graag eens over wil sparren? Iets waar je zelf niet uit komt? Van maandag 19 november t/m donderdag 22 november zit ik tussen 9.00 en 11.00 uur voor je klaar. Bel of app mij! Heb je een vraag die wat meer tijd nodig heeft, of die je liever face-to-face stelt? Ook dat kan. Op vrijdag 23 november loop ik tussen 9.00 en 11.00 uur in Bibliotheek Nunspeet rond. Dan zie ik je daar!

Boekentips van onze medewerkers met QR-code

Op zoek naar een goed boek? Tijdens de Week van de Mediawijsheid vind je in al onze vestigingen de aanraders van onze eigen medewerkers. Wil je het boek direct reserveren? Dat is dan heel gemakkelijk: scan de QR-code bij de Boekentip en reserveer direct!

Meet & Greet / Q&A met bekende YouTuber Bo Beljaars @Bokado #Teambokado UITVERKOCHT

Meet de bekende Youtuber Bo Beljaars @Bokado. Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid komt ze langs in Bibliotheek Harderwijk op vrijdagmiddag 23 november. Wil jij een handtekening scoren of een selfie maken met Bo? Kom dan ook! De toegang is gratis, maar meld je vooraf wel online aan. UITVERKOCHT

Fortnite toernooi

Op vrijdagavond 16 november organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe een Fortnite toernooi in Bibliotheek Harderwijk. Niets is spannender dan een Fortnite competitie. Het spel is razend populair en wordt gespeeld door iedereen! Alleen spelen is leuk, maar in een toernooivorm tegen je vrienden is nog leuker! Doe je mee? Kosten € 5,- per deelnemer.

Agenda activiteiten Week van de Mediawijsheid

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Presentatie boeken en films / thema 'Heb jij het onder de duim?'

In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe is er in de Week van de Mediawijsheid speciale aandacht voor het thema 'Heb jij het onder de duim?'

Er zijn in de bieb presentatietafels ingericht met diverse media om het thema van dit jaar extra onder de aandacht te brengen. 

De serious game MediaMasters!

De strijd om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ barst weer los: duizenden leerlingen uit groep 7 & 8 gaan samen aan de slag met mediawijsheidthema’s.
Zoals ieder jaar is de Bibliotheek goed in de game vertegenwoordigd.
Nieuw dit jaar: tijdens de opdracht van de Bibliotheek wordt een deel van het vernieuwde Diploma Veilig Internet gespeeld.