Week van de Mediawijsheid

Van 6 tot en met 13 november 2020 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Online media bieden talloze mogelijkheden, maar kunnen ook veel van je vragen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun jij zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jij je goed bij? Je hebt het zelf in de hand.

In de Bibliotheek Noordwest Veluwe vind je leuke mediawijze activiteiten in deze week. 

Bootcamp - VR My World

Leer eenvoudig je eigen 3D werelden ontwerpen en programmeren en speel het vervolgens in Virtual & Augmented Reality.

Zoek je weg door Alfabet met Bee Bot

Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.

Kinderen kunnen Bee Bot zelf programmeren door een route uit te stippelen naar de juiste letter in het alfabet.

Minicursus 3d-printen print je game

Tijdens 3 korte bijeenkomsten van 1,5 uur ontdek je de vele mogelijkheden van de 3D printer. Je leert werken met het programma Tinkercad en gaat aan de slag met het ontwerpen van een printbare game en een gamepersonage.

Over een gezond mediamenu gesproken

Tijdens het webinar op dinsdag 10 november neemt Denise Bontje je mee in de digitale wereld van het kind en beantwoordt ze diverse vragen én meer.

Betaal geen inschrijfkosten

Word lid van de Bibliotheek en betaal geen inschrijfkosten.

Educatief aanbod

Bekijk ook het aanbod voor scholen!

Het Puberbrein - de ontbrekende handleiding

In deze humoristische lezing geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij - normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid - daarmee om kunnen gaan.