Verbouwing Bibliotheek Ermelo

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt, wordt het gemeentehuis van Ermelo vernieuwd. Onze vestiging zit ook in dat pand en dus kunnen we uitkijken naar een prachtig nieuw ingerichte Bibliotheek. Voordat het zover is, zal er nog veel gedaan moeten worden.

Het gemeentehuis is tijdens de verbouwing gewoon open. De verbouwing is daardoor extra ingewikkeld en gebeurt in drie delen. Als laatste is de publiekshal aan de beurt. Daar krijgen wij samen met de gemeente, de politie en het streekarchivariaat een mooi onderkomen. Lees hier de planning.

Tot in het najaar van 2020 zijn er steeds bouwactiviteiten in en om het gemeentehuis. Ook zijn er soms tijdelijke afzettingen of omleidingen. Bijvoorbeeld als er een hijskraan staat of omdat er materialen worden gebracht. Sommige parkeerplaatsen zijn niet te gebruiken. Bij het gemeentehuis ontstaat wat overlast voor voetgangers, fietsers en chauffeurs. De aannemer probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen. Maar de overlast helemáál voorkomen is niet mogelijk.

Mocht er overlast verwacht worden, dan zullen we dat op deze pagina melden.

Waar staat de collectie?

De Bibliotheek zit momenteel in het gedeelte van de Dialoog en Raadzaal. Hieronder vind je de meest recente plattegrond, zodat je toch je weg kunt vinden. Deze plattegrond is ook te krijgen in Bibliotheek Ermelo zelf.