Workshop 'Zenuwspiraal maken' in de Digital Hangout

Gepubliceerd op: 27 maart 2018 15:27

Kun jij zonder te bibberen het einde van de spiraal bereiken? Iedereen kent hem wel: de zenuwspiraal waarbij de spelers de kronkelende staaf met een kleine ring moeten volgen, zonder de staaf te raken. Een vaste hand hebben is hierbij van groot belang. Kom in de meivakantie naar de Digital Hangout van de Bibliotheek en maak zelf het behendigheidsspel met een zenuwdraad!

Zelf een zenuwspiraal maken
Een zenuwspiraal is heel eenvoudig te maken. In principe is het niet meer dan een stroomkring met een lampje (of zoemer), een batterij en een schakelaar die gevormd wordt door de spiraal en de ring. Het is leuk om zoiets zelf te maken, omdat je het erna ook nog kunt gebruiken.

Meedoen
Je krijgt van ons alle materialen om één bibberspiraal te maken (MDF-plaat, aluminium draad, batterijhouder, stroombron, minizoemer, kroonsteen etc). Een priem, rondtang, striptang, schroevendraaier, schaar en plakband zijn aanwezig.
Neem zelf 2 x AA batterijen 1,5 V mee.

Voor wie: kinderen van 9 t/m 14 jaar (onder begeleiding van een volwassene)

Wanneer:
Dinsdag 1 mei 2018  Bibliotheek Putten