Winnaar fotowedstrijd ‘Kijk, mijn digitale wereld’ bekend

Gepubliceerd op: 24 november 2017 15:36

In het kader van de Week van de Mediawijsheid hebben wij een fotowedstrijd georganiseerd met als onderwerp: 'Kijk, mijn digitale wereld'. De jury heeft de ingezonden foto's beoordeeld en was het unaniem eens over de winnaar. De winnende foto is gemaakt door: de heer A. van de Gronden en hij wint hiermee een workshop Natuur- en buitenfotografie door fotograaf Ernst Dirksen voor twee personen.

Kijk, mijn digitale wereld
Het onderwerp van de fotowedstrijd ‘Kijk, mijn digitale wereld’ sluit goed aan bij de Week van de Mediawijsheid. Overal om ons heen vind je digitale technologie en gebruiken digitale media. Jong en oud, we gebruiken het allemaal. Hoe ziet de digitale wereld eruit van iedereen? We waren zeer benieuwd naar de resultaten van iedereen en zijn blij met alle ingestuurde foto’s.

Winnende foto
De jury, bestaande uit fotograaf Ernst Dirksen, Inge Snijder (Mediacoach Bibliotheek), Matine van der Haar(pr&communicatie) en Alice Meindertsma (Bibliotheekmedewerker), heeft zich over de ingezonden foto’s gebogen.
Als winnaar is de foto van de heer A. van de Gronden uit de bus gekomen. Hij stuurde de winnende foto in met vermelding van: ‘Wij gebruiken de digitale media veel, maar gebruiken zeker ook de traditionele media. Het gedrukte boek. Om dit naast elkaar te zetten, heb ik een hele oude traditionele media gebruikt: Een Flavius Josephus uit 1611. De foto op de laptop is gemaakt van de binnenkant van dit boek.'

De jury is van mening dat de foto een hele mooie en goed doordachte compositie is en het idee leuk en origineel. De maker heeft zich goed aan de opdracht gehouden. Er is door de maker van de foto veel aandacht aan besteed en het is een mooie vertaling van ‘hoe ziet jouw digitale wereld eruit’.

De winnaar heeft hiermee een workshop Natuur- en buitenfotografie door fotograaf Ernst Dirksen voor twee personen gewonnen. Wij wensen de heer van de Gronden veel fotoplezier toe bij de workshop en bedanken iedereen die heeft deelgenomen aan de wedstrijd.