Weekend van de Wetenschap in Bibliotheek Nunspeet en Putten

Gepubliceerd op: 18 september 2019 15:05

Op zaterdag 5 oktober gaat het Weekend van de Wetenschap van start. In dit weekend kunnen kinderen een duik nemen in de wondere wereld van wetenschap en technologie en meedoen aan de workshop micro:bit in Bibliotheek Nunspeet of Putten.

Weekend van de Wetenschap
Het Weekend van de Wetenschap is er om jong en oud op een toegankelijke manier de wereld van wetenschap en technologie te laten ontdekken. Kinderen en jongeren maken hierdoor op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst.

Workshop micro:bit
Tijdens de workshop leren kinderen (8 tot 14 jaar) om geluid af te spelen met de micro:bit, logische blokken te gebruiken en knoppen te programmeren.
De micro:bit is een door de BBC ontwikkeld kastje waarmee kinderen zelf leren hoe ze moeten programmeren. Voorkennis is niet nodig!

Aanmelden
De workshops zijn op zaterdag 5 oktober in Bibliotheek Nunspeet en Bibliotheek Putten. Er zijn twee sessies van 12.00 uur tot 13.15 uur en 13.30 uur tot 14.45 uur. Meedoen is gratis!
Aanmelden voor de workshops kan via bit.ly/microbit-putten-bnwv-2019 of bit.ly/microbit-nunspeet-2019 (wees er snel bij, want vol is vol!).