Voorstelling Pak ‘m groot succes

Gepubliceerd op: 6 november 2019 13:44

Woensdag 30 oktober was de Bibliotheek Harderwijk tijdelijk omgetoverd tot een heus toneeldecor. ’s Morgens waren alle klassen van AZC De Vlieger aanwezig voor de voorstelling 'Pak ‘m'. Een leuke voorstelling over drie presentatoren die in een tv-studio vechten om aandacht.

Voorstelling Pak ‘m
De voorstelling Pak ‘m gaat over een heuse achtervolging met diverse camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aangeren. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft diegene dan wel de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel?

Het fantasievolle decor dat midden in de Bibliotheek was opgebouwd en omgeven werd door boeken, bood veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel. De voorstelling was in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs Bunny maar dan op Duploniveau.

‘s Middags was iedereen uit Harderwijk welkom en daar werd goed gehoor aan gegeven. In de voorstelling werd geen erkende taal gesproken, maar gebruik gemaakt van een eigen (beeld)taal. Door een subliem samenspel van geluid, acteerwerk en het decor vond er een voorstelling plaats zonder dat iemand er iets van kon verstaan, maar dat was ook niet nodig.

De voorstelling is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Lions Harderwijk die voortkwam uit het groots Harderwijks dictee 2018.