VoorleesExpress Harderwijk zoekt coördinatoren

Gepubliceerd op: 10 september 2019 12:10

Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. VoorleesExpress Harderwijk heeft al veel gezinnen gevonden die staan te trappelen, maar moet nu nog voldoende coördinatoren vinden. Is dit wat voor jou?

De VoorleesExpress
De VoorleesExpress helpt autochtone en allochtone gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 t/m 8 jaar) te stimuleren. In Harderwijk wordt de VoorleesExpress uitgevoerd door de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Samen zorgen we ervoor dat de ouders de mogelijkheden van de Bibliotheek kennen en worden geholpen in het gebruik van de jeugdcollecties.

Wat doet de coördinator precies?
Coördinatoren begeleiden tijdens het voorleesseizoen een aantal gezinnen en voorlezers. Als coördinator organiseer je verschillende bijeenkomsten, waarin je jouw team van voorlezers de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en ze informatie geeft. Ook ga je samen met je voorlezers een aantal keer op bezoek bij hun gezin. Als coördinator begeleid je vrijwilligers en gezinnen en zorg je ervoor dat ouders na 20 weken zelf in staat zijn om kinderen meer te stimuleren in taal.

Meer informatie?
Wil je meer informatie of heb je belangstelling om je als vrijwilliger in te zetten voor ons project? Stuur dan een e-mail naar voorleesexpress@bnwv.nl. Ook kun je een bezoek brengen aan de website www.voorleesexpress.nl of klik HIER.