Volop activiteiten in de Bibliotheek in de voorjaarsvakantie

Gepubliceerd op: 22 januari 2018 11:00

In de voorjaarsvakantie zijn er leuke digitale activiteiten in de Digital Hangout van de Bibliotheek. Er is een workshop 'LEGO Stop Motion filmpjes maken' in Bibliotheek Harderwijk en in Bibliotheek Nunspeet. Daarnaast kun je een kleurplaat tot leven brengen in Augmented Reality in Bibliotheek Putten, Ermelo en Harderwijk. Wij zijn benieuwd naar jullie creatieve verhalen en mooie kleurplaten. Kom je ook langs?

Workshop 'LEGO Stop Motion filmpjes maken'  UITVERKOCHT!
Tijdens de workshop werk je in tweetallen samen en bedenk je een verhaal. Dit verhaal bouw je na met LEGO. Je verwerkt het verhaal digitaal op de tablet door heel veel foto's te maken. Als je heel veel foto’s snel achter elkaar laat zien, dan krijg je vanzelf een filmpje. Dat is precies wat Stop Motion is. We zijn benieuwd naar jullie mooie verhalen in Stop Motion.

Doelgroep: 7 - 12 jaar

Wanneer: vrijdag 2 maart, 14.00 – 16.00 uur, Bibliotheek Harderwijk

Wanneer: woensdag 28 februari, 14.00 – 16.00 uur, Bibliotheek Nunspeet

Kosten: € 2,50 kaartverkoop vanaf 1 februari via https://www.ticketkantoor.nl/shop/StopMotion Uitverkocht!

Breng je kleurplaat tot leven in Augmented Reality
Kom in de voorjaarsvakantie naar de Bibliotheek en breng een kleurplaat tot leven met de Quiver Augmented Reality app. Je mag eerst een kleurplaat zo mooi mogelijk inkleuren. Daarna houd je een iPad boven jouw kleurplaat. De kleurplaat wordt dan opeens driedimensionaal en het vogeltje of vliegtuig dat je net hebt ingekleurd, gaat rondlopen of vliegen.

Kom ook kleuren! We zijn benieuwd naar alle kleurrijke 3-D figuren.

Doelgroep: alle leeftijden (kleine kinderen onder begeleiding van ouder)

Wanneer: maandag 26 februari, 14.00 - 16.00 uur, Bibliotheek Harderwijk
dinsdag 27 februari, 10.00 – 12.00 uur, Bibliotheek Ermelo en Bibliotheek Putten

Kosten: gratis