Vier jij Nijntjes verjaardag met ons mee?

Gepubliceerd op: 12 juni 2018 16:43

Op zaterdag 23 juni viert Bibliotheek Ermelo in samenwerking met Bruna Ermelo de verjaardag van Nijntje. Donderdag 21 juni is Nijntje echt jarig, maar tijdens het muziekspektakel Fête de la Musique maken wij er een muzikale en feestelijke happening van. Kom jij ook?

De hele dag worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij Nijntje de hoofdrol speelt. Onder andere een speurtocht door het dorp, een kleurwedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn, een Nijntje skippyballenparcours op het Raadhuisplein en een echt App camp. In de Bibliotheek kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps van Nijntje uitproberen op de Ipads van de Bibliotheek, kleuren op de multi-touchtafel en spelletjes spelen op de PC’s.

Programma ‘Nijntjes verjaardag’ Bibliotheek en Bruna Ermelo

Wanneer: zaterdag 23 juni van 10.00 – 15.00 uur

• Speurtocht door het dorp  (wedstrijdformulier af te halen bij de Bibliotheek of Bruna in Ermelo)
  • Kleuren en tekenen met Stabilo in de Bruna Ermelo
  • Nijntjes skippyballenparcours (op het Raadhuisplein)
  • Voorlezen (Kamishibai met Nijntje) in Bibliotheek Ermelo (’s morgens)
  • App camp* in Bibliotheek Ermelo

*In de Digital Hangout kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps van Nijntje uitproberen op onze iPads, kleuren op de Multi-touchtafel of spelletjes spelen op de vaste PC’s.

Kleurwedstrijd 'Nijntje is jarig' (2-4 jarigen)

Doe mee met de kleurwedstrijd 'Nijntje is jarig! Vanaf 16 juni is de speciale kleurplaat 'Nijntje is jarig' af te halen in de Bibliotheek en de Bruna in Ermelo. Op zaterdag 23 juni wordt de kleurplaat ook uitgedeeld bij het oude pand van Jonker Herenmode op het  Pauwenplein.

Kleur Nijntje zo feestelijk mogelijk in en lever de kleurplaat vóór zaterdag 30 juni in bij Bibliotheek Ermelo of Bruna Ermelo. Wie weet wordt jouw tekening uitgekozen tot de mooiste. Het prijzenpakket wordt beschikbaar gesteld door Bruna Ermelo.

Over Nijntje
In 1955 wordt Nijntje 'geboren'. Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee, vertelt Dick Bruna elke avond voor het slapengaan aan zijn oudste zoon Sierk een verhaaltje over een wit konijn dat in de tuin van het vakantiehuisje rondloopt. Dat konijn wordt de inspiratie voor Nijntje. Als vader Dick wat zit te tekenen verschijnt Nijntje op papier.