Vier jij nijntjes verjaardag met ons mee?

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 09:00

Op zaterdag 22 juni viert Bibliotheek Ermelo in samenwerking met Bruna Ermelo de verjaardag van nijntje. Vrijdag 21 juni is nijntje echt jarig, maar tijdens het muziekspektakel FĂȘte de la musique wordt er een muzikale en feestelijke happening van gemaakt.

De hele dag worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij nijntje de hoofdrol speelt. Hierbij kun je denken aan een speurtocht door het dorp, een kleurwedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn en een Nijntje skippyballenparcours op het Raadhuisplein.

Wil jij ook met nijntje op de foto? Kom dan langs om met het Greenscreen te spelen en een gratis foto te laten maken. Ontdek meer in de Bibliotheek!

Programma
Het volledige programma vind je op de achterkant van de nijntje kleurplaat. De kleurplaat is vanaf zaterdag 15 juni op te halen in de Bibliotheek en de Bruna in Ermelo en hier te downloaden: kleurplaat nijntje-voorkant, kleurplaat nijntje-achterkant.

Over nijntje
In 1955 wordt nijntje 'geboren'. Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee, vertelt Dick Bruna elke avond voor het slapengaan aan zijn oudste zoon Sierk een verhaaltje over een wit konijn dat in de tuin van het vakantiehuisje rondloopt. Dat konijn wordt de inspiratie voor nijntje. Als vader Dick wat zit te tekenen verschijnt nijntje op papier.