Tien jaar BoekStart Harderwijk wordt gevierd met Gouden Wikkelactie

Gepubliceerd op: 3 september 2019 08:53

Dit jaar bestaat het leesbevorderingsprogramma BoekStart 10 jaar in de gemeente Harderwijk. Al meer dan 1500 baby’s ontvingen de afgelopen jaren een BoekStart-koffertje via de Bibliotheek. Dit succes wordt gevierd met een feestelijk programma en een Gouden Wikkel-actie op 22 oktober.

BoekStart
Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, hebben een grotere woordenschat en zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. In het BoekStart-project werken Bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen om leesbevordering te stimuleren. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, krijgen de ouders bericht dat zij hun baby gratis lid kunnen maken van de Bibliotheek. Iedere baby die wordt ingeschreven, ontvangt een gratis koffertje met boekjes. Daarnaast is er in de Bibliotheek een speciale BoekStart-hoek met boeken voor baby’s.

De Gouden Wikkelactie
Wie in de actieperiode van 9 september tot en met 19 oktober 2019 zijn of haar baby lid maakt van de Bibliotheek en in het gratis BoekStart-koffertje een gouden wikkel vindt, ontvangt een extra leuk verrassingspakket. Ouders van kinderen tot 2 jaar die de waardebon tot op heden nog niet hebben ingeleverd, kunnen dit alsnog doen. De winnaars krijgen bericht en kunnen het verrassingspakket op dinsdag 22 oktober om 10.30 uur komen ophalen in Bibliotheek Harderwijk.

Feestprogramma 22 oktober
Het tienjarig bestaan van BoekStart wordt gevierd op dinsdag 22 oktober in Bibliotheek Harderwijk. Om 10.00 en 11.00 uur is er een optreden speciaal voor kleine kinderen genaamd ‘Muziek maken met Muis’. Muis is een bekend figuur uit de peuterboeken van Lucy Cousins. Na het optreden kunnen kinderen op de foto met Muis.De toegang tot alle activiteiten tijdens deze ochtend is gratis.