Themabijeenkomst ‘Bewegen met je kind’ bij Kids & Koffie

Gepubliceerd op: 27 maart 2019 13:45

Woensdag 3 april is er een themabijeenkomst van Kids & Koffie in de foyer van Stroud in Putten. Het thema deze keer is ‘Bewegen met je kind’. Tijdens deze inloopochtend komt een deskundige vertellen hoe ouders beweging bij kinderen kunnen stimuleren.

Bewegen met je kind
Bewegen is goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van sociale en cognitieve vaardigheden van kinderen. Bovendien houden kinderen over het algemeen van klimmen, klauteren, rennen en ontdekken.
Toch blijkt uit cijfers dat meer dan de helft van de 4 tot 11-jarigen te weinig beweegt en dat ook baby’s vaak meer gestimuleerd kunnen worden. Hoeveel beweging hebben kinderen nodig en hoe kun je je kind stimuleren tot meer bewegen? Voor kinderen jonger dan vier jaar is het belangrijk dat ze gevarieerd bewegen en motorische vaardigheden aanleren. Stimuleer daarom ook kinderen die nog niet kunnen lopen tot zoveel mogelijk bewegen. Denk hierbij aan spelen, rollen en kruipen door de kamer en het grijpen naar speeltjes. Vanaf het moment dat ze gaan lopen, verplaatsen ze zich steeds sneller en kunnen ze minstens drie uur per dag aan beweging gebruiken.

Kids & Koffie
Kids & Koffie is een tweewekelijkse inloopochtend op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur in Stroud waar ouders en verzorgers van jonge kinderen de kans hebben om elkaar te ontmoeten in een informele omgeving. De kinderen kunnen spelen met het aanwezige speelgoed. Kids & Koffie is geheel gratis en toegankelijk voor alle belangstellenden. Je bent welkom met en zonder kind(eren). Op de eerste woensdag van de maand organiseren de initiatiefnemers beurtelings een themabijeenkomst en op de derde woensdag van de maand verzorgen de moeders Patricia en Esther een knutselactiviteit. 
Op 17 april staat het knutselen in het teken van “kroontjes beplakken”.Kids & Koffie is een activiteit voortkomend uit samenwerking tussen de Bibliotheek Noordwest Veluwe, Buurtzorg Jong, Moeders Informeren Moeders, Icare JGZ, Stichting Welzijn Putten en twee betrokken en enthousiaste vrijwillige moeders.
Op Facebook is een groepspagina ‘Kids & Koffie Putten’ aangemaakt waar steeds actuele informatie over Kids & Koffie komt te staan.